Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:16, 22. 8. 2020.

| Društvo

Još 170 osoba u Srbiji pozitivno na koronu, na lečenju na jugu 181 pacijent

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
korona
Smanjuje se broj hospitalizovanih na jugu Srbije; foto: Vanja Keser

U poslednja 24 sata testirano je još 8.670 građana u Srbiji, a na virus korona pozitivno je 170. Prema podacima Ministarstva zdravlja, preminule su još 3 osobe, od kojih jedna u Vranju. U bolnicama u Nišu, Leskovcu, Vranju i Surdulici od kovida se ukupno leči 181 pacijent.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovano je ukupno 109 pacijenata, a kod 43 je potvrđeno prisustvo virusa korona. Među hospitalizovanima nema dece.

Dva pacijenta priključena su na respiratore, a kako kažu u KC Niš, u poslednja 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - kažu u KC Niš.

Broj pacijenata smanjuje se u Opštoj bolnici u Leskovcu i tamo se trenutno leči 20 pacijenata. Kod 4 je potvrđeno prisustvo kovida, a kako kažu u Bolnici, nije bilo smrtnih slučajeva.

U poslednja 24 sata nismo imali nijedan prijem, a 2 pacijenta su otpuštena sa lečenja. Nije bilo smrtnih slučajeva, ni upućivanja za Klinički centar Niš. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 9 je na kiseoničnoj potpori - kažu u leskovačkoj Bolnici.

U 3 kovid bolnice u Vranju leče se 32 pacijenta, a kod 12 je potvrđeno prisustvo virusa. U poslednja 24 sata jedan pacijent je preminuo usled komplikacija izazvanih ovim virusom.

Na lečenju u Zdravstvenom centru u Surdulici je 20 pacijenata, a virus korona potvrđen je kod 12.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, u poslednja 24 sata preminule su još 3 osobe. Od početka epidemije od posledica izazvanih koronom ukupno je preminulo 695 pacijenata, a procenat smrtnosti je 2,28 %.

Na respiratorima je 46 osoba, a ukupno je hospitalizovano 1.116 pacijenata.

Od početka epidemije testirano je 862.729 građana, a ukupan broj obolelih je 30.548.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vlasina

    08:00 // 24. 8. 2020.

    Od svuda neke vesti pa makar i one bile lazne sve ili delimicno, al mi nije jasno da nijedna izjava, video ne dolaze od sanatorijuma u surdulici bruka i sramota, da li neceju ili ne umeju, nista se ne zna i sve se krije a dise gi samo menjaju ko i kadar sramota je sto su gluvi i mutavi a kao neki doktori do moje ga..... Takvo nam je i zdravstvo ne dao ti bog da te oni lece

  • KRLE

    15:28 // 23. 8. 2020.

    Ne možete da kažete "NA LEČŠNJU" kada nema leka. Zamajavajte nekog drugoga.

  • Mara

    20:52 // 22. 8. 2020.

    Ništa to ne valja.A mi se opustili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: