Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 22. 4. 2020.

| Društvo

Još 18 obolelih od korone u Jablaničkom okrugu, na lečenju u Leskovcu 116 pacijenata

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
Korona ilustracija
Još 15 pacijenata iz leskovačke Bolnice biće otpušteno danas; Ilustracija; Foto: pxfuel.com

Od 66 pristiglih rezultata, na virus korona u Jablaničkom okrugu pozitivno je 18 osoba, te je ukupan broj obolelih 198. U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjski okrug, trenutno se leči 116 pacijenata, a prema rečima gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije Gorana Cvetanovića, 15 će biti otpušteno danas.

Najviše novoobolelih je u Leskovcu - 12, dok je na koronu pozitivno i 5 osoba iz Vlasotinca i jedna iz Bojnika. Na bolničkom lečenju je 116 pacijenata, a prema Cvetanovićevim rečima, niko nije na respiratoru.

Imamo petnaestak pacijenata koji su na kiseoniku, ali niko od njih nije na respiratoru. Kovid bolnica u Leskovcu funkcioniše dobro, trenutno tamo leži 116 pacijenata i danas će, kao i juče, biti otpušteno 15 pacijenata. Svi pacijenti su u dobrom stanju. Broj obolelih zdravstvenih radnika u čitavom Jablaničkom okrugu je 67, što je 4 više nego juče - kaže Cvetanović.

Oko 100 zaposlenih u zdravstvu kojima je istekao rok samoizolacije i izolacije zbog kontakata sa zaraženima biće testirano, dodaje Cvetanović, a ukoliko im nalaz bude negativan, vratiće se na posao.

Ukupno obolelih od virusa korona u Jablaničkom okrugu je 198 - u Leskovcu 146, Vlasotincu 41, Lebanu 5, Bojniku 4 i Medveđi 2.

Pod zdravstvenim nadzorom zbog kontakta sa obolelima u Jablaničkom okrugu je 1.503 osoba, u Leskovcu 1.224, a u samoizolaciji su zbog dolaska iz inostranstva 1.073 osobe na teritoriji okruga, od kojih 868 u Leskovcu.

U Gerontološkom centru u Leskovcu, kaže Cvetanović, nema zaraženih koronom, a ova ustnova ima 182 štićenika i 96 zaposlenih, od kojih je 10 kod kuće zbog hroničnih bolesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milorad cvetković

    22:09 // 22. 4. 2020.

    Od kada pa ova obavezna polja!!!
    Nemoze covek vise nista da napise slobodnim srpskim rečima
    Komentari se vise prate nego bolesni i zaraženi od korone
    Respirator-imperator

  • Цар је го а Цветановић има најлепшу башту у целом Кембриџу

    16:26 // 22. 4. 2020.

    Чудно неко смањење оболелих.Да прездравите,па да се гласа за Великог Респиратора,немој да је Цветановић џаба писао писмо подршке.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: