Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 25. 2. 2022.

| Društvo

Još 240 mesta u vrtićima u Vladičinom Hanu, Prokuplju i Doljevcu, investicija vredna 135 miliona dinara

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Vladičin Han - vrtić Čarolija
Vrtić u Vladičinom Hanu će imati 40 novih mesta; foto: MPNTR

Do kraja godine mališani u Prokuplju dobiće novi vrtić sa 160 mesta, a dogradnjom vrtića “Čarolija” u Vladičinom Hanu obezbediće se 40 mesta za najmlađe u narednih 7 meseci. Radovi na novim objektima u ovim mestima počeli su danas, dok je u selu Pukovac u doljevačkoj opštini stara škola renovirana i već funkcionalna, rekao je ministar prosvete Branko Ružić.

Kako je rekao Ružić prilikom obilaska tri mesta na jugu, reč je o Projektu inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja koji se realizuje uz podršku Svetske banke, a cilj je da bude obezbeđeno 11.000 novih mesta za smeštaj mališana u 35 lokalnih samouprava, od kojih 240 novih mesta u objektima u Prokuplju, Vladičinom Hanu i Pukovcu.

Naš plan je da brišemo liste čekanja za vrtiće tako što ćemo obezbediti dobre uslove za boravak dece, uz stručan pedagoški nadzor vaspitača, dok se roditelji posvećuju svojim poslovnim obavezama. Želimo da naši vrtići budu okruženje povoljno za fizički, emocionalni i socijalni razvoj - rekao je Ružić.

Prema rečima predsednika Opštine Vladičin Han, pored dogradnje vrtića “Čarolija” izgrađen još jedan objekat vrtića u sklopu Predškolske ustanove “Pčelica”, a time broj dece sa liste čekanja smanjen sa 138 na 78.

Danas otvaramo radove na dogradnji objekta “Čarolija” koji će smanjiti broj dece na čekanju za 40 novih mesta. U narednom periodu ćemo još raditi na ovom polju sve dok svakom detetu vrtić ne postane dostupan i dok svako dete ne dobije jednake uslove za predškolski razvoj - rekao je Mladenović.

Prokuplje - novi vrtić Novi vrtić u Prokuplju imaće 160 mesta; foto: MPNTR Dodaje da je vrednost radova oko 20 miliona dinara, a rok za završetak sedam meseci.

Renoviranjem, dogradnjom i opremanjem objekta “Lane” obezbeđeno je 40 dodatnih mesta za decu u Pukovcu, kaže predsednik Opštine Doljevac Goran Ljubić, a Ministarstvo je za tu investiciju izdvojilo 35 miliona dinara.

Izgradnjom novog vrtića u Prokuplju lista čekanja upisa biće smanjena za 160 mesta, a to će koštati oko 80 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, predviđeno je da vrtić bude završen do kraja ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: