Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:42, 13. 8. 2020.

| Društvo

Još 247 pozitivnih na koronu u Srbiji, od troje preminulih jedan u Nišu

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar
Na respiratorima u Srbiji 78 pacijenata; foto: JV

U poslednja 24 sata u Srbiji je testirano još 9.100 građana, a na virus korona pozitivno je 247, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja. Tri osobe preminule su od posledica izazvanih ovim virusom, od kojih jedna u Kliničkom centru u Nišu. U Srbiji je hospitalizovano 2.200 osoba, a na jugu se od kovida leči ukupno 391 pacijent.

U kovid objektima Kliničkog centra Niš hospitalizovana su ukupno 204 pacijenta, a kod 65 je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanima koji su pozitivni na virus korona je i jedno dete koje je stabilnog zdravstvenog stanja.

Na aparatima za veštačku ventilaciju u Srbiji je priključeno ukupno 78 pacijenata, od kojih je 5 u niškom Kliničkom.

Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja. Nažalost, uprkos svim naporima lekara, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom covid-19 je preminuo - kažu u Kliničkom.

Tri pacijenta manje nego juče leči se u Opštoj bolnici u Leskovcu - 64, a kako kažu u ovoj ustanovi, u poslednja 24 sata nije bilo smrtnih slučajeva. Od ukupnog broja hospitalizovanih, kod 18 je potvrđeno prisustvo virusa korona.

U poslednja 24 sata imali smo 3 prijema i 4 otpusta, dok su dva pacijenta, zbog težine kliničke slike, prebačena za Klinički centar Niš. Nije bilo smrtnih slučajeva izazvanih ovim virusom, a na kiseoniku su 22 pacijenta - kažu u Bolnici.

U 4 kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 75 osoba. Od ukupnog broja pacijenata, kod 32 je potvrđeno prisustvo korone, a među hospitalizovanima nema dece.

U Zdravstvenom centru u Surdulici leči se 48 pacijenata od kojih je 33 sa potvrđenim kovidom.

Od početka epidemije u Srbiji je obolelo ukupno 28.998 osoba, a testirano je 780.097 građana.

U poslednja 24 sata preminule su 3 osobe po posledica izazvanih ovim virusom, a od početka epidemije ukupno 661. Procenat smrtnosti je 2,28 %.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: