Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 16. 7. 2020.

| Društvo

Još 3 pacijenta preminula od korone u KC Niš, na lečenju 337 osoba

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
klinicki centar
U Srbiji preminulo još 13; foto: Vanja Keser

U poslednja 24 sata od posledica izazvanih virusom korona preminulo je još 13 osoba u Srbiji, od kojih troje u Kliničkom centru u Nišu. Na lečenju u Nišu ukupno je 337 pacijenata, 14 manje nego juče, dok je broj hospitalizovanih u Leskovcu isti - 142. U Srbiji su od kovida obolele još 383 osobe, 177 je na respiratorima, od kojih 13 u Nišu.

Od ukupnog broja hospitalizovanih u niškom Kliničkom centru, kod 118 je potvrđeno prisustvo virusa korona, a međi njima je i četvoro dece koja su u stabilno stanju.

Među obolelima su i dve trudnice, od kojih je jedna na respiratoru, a ukupno je na aparatima na veštačku ventilaciju priključeno 13 pacijenata i oni su u teškom stanju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, 13 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 3 pacijenata, sa potvrđenim virusom covid-19 su preminula - kažu u Kliničkom.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, nije bilo povećanja broja hospitalizovanih i tamo se trenutno leče 142 osobe. Na kiseoničnoj terapiji je 56 pacijenata, 4 manje nego juče.

U poslednja 24 sata imali smo 9 prijema, 9 pacijenata je otpušteno sa lečenja, nije bilo smrtnih slučajeva i upućivanja za KC Niš. Na kiseoniku je 56 pacijenata - kažu u Bolnici.

U 4 kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 185 pacijenata, 3 manje nego juče, a kod 90 je potvrđeno prisustvo virusa.

U Zdravstvenom centru u Surdulici trenutno se leči 58 pacijenata, 4 manje nego juče, a kod 49 je potvrđeno prisustvo kovida.

U poslednja 24 časa na virus korona testirane su još 9.183 osobe u Srbiji, rečeno je na konferenciji republičkog Kriznog štava, od kojih je 383 pozitivnih. Od posledica virusa od početka epidemije preminule su ukupne 442 osobe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vesna

    11:35 // 17. 7. 2020.

    Gde je Radovanovic? Nije li ga stid? Ceo grad da ga nevidi ocima.Napunio se para i sad bolovanje.Na drzavna jasla.Treba osim para da ima i nesto drugo

  • Dragan Koljš

    11:22 // 17. 7. 2020.

    Da li negde može da se nađe informacija o tome koliko je novozaraženih lica na teritoriji grada Niša na dnevnom nivou?!

  • Vlada Cuk

    08:25 // 17. 7. 2020.

    Moj prijatelj u USA koji je bio 5 dana na respiratoru spasila je - kopriva. Prebogata je gvozdjem I veze kiseonik veoma brzo. Doktor je pristao na to na molbu cerke bolesnika, inace je i sama doktor. Nepunih 24h kasnije skinut je sa respiratora. Nadam ce da ce nekom ovo pomoci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: