Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:31, 24. 12. 2020.

| Društvo

Još 4 osobe preminule od korone u Nišu i Leskovcu, u Srbiji 4.091 novi slučaj zaraze

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
Klinički centar Niš
U kovid bolnici u Nišu preminuo jedan pacijent, u Leskovcu preminule tri osobe ; foto: J. C. M.

U poslednja 24 sata od posledica virusa korona u Srbiji je preminulo 49 ljudi, od toga je jedna osoba bila pacijent Kliničkog centra u Nišu, a 3 pacijenti Zdravstvenog centra u Leskovcu. Od poslednjeg preseka Ministarstva zdravlja testirano je 15.387 ljudi, a na kovid je pozitivna 4.091 osoba.

U kovid objektima Kliničkog Centra Niš, kako saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove, na lečenju je ukupno 318 ljudi, a 267 pozitivnih na kovid.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 14 su priključeni na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju - saopštavaju iz Kliničkog.

Na lečenju u leskovačkoj kovid bolnici trenutno je 175 pacijenta, a kod 114 je potvrđeno prisustvo novog virusa, dok je u vranjskim kovid objektima hospitalizovano 111 ljudi, a 102 pozitivna.

U pirotskoj Opštoj bolnici se, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, leči 85 ljudi.

Juče je u kovid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno je 396 pregleda od kojih je 89 prvih i 307 kontrolnih. (23% prvih pregleda u odnosu na ukupan broj pregleda). I dalje je veliki broj hospitalizovanih bolesnika i smrtnih ishoda - saopštavaju iz Zavoda.

Prethodnog dana je u Pirotskom okrugu registrovano 49 novoobolelih od kovida, od toga 36 iz Pirota, jedna osoba iz Dimitrovgrada, 10 iz Bele Palanke i 2 iz Babušnice.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Od COVID-a se ne umire

    21:35 // 24. 12. 2020.

    Već od drugih teških bolesti a pripisan im je ovaj izmišljeni virus koji je u narodu poznat kao GRIP. Prestanite da širite paniku i strah. Zar vam nije dovoljno to da u toku ove godine, niko se nije razboleo od gripa. Takođe, svako ko je primio vakcinu protiv gripa, nije se razboleo od izmišljeno virusa.

    • J

      22:05 // 24. 12. 2020.

      Ako Vam neko blizak bude dobio Covid i bio životno ugrožen, možda i poverujete u virus i brzinu njegovog napredovanja u organizmu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: