Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 1. 2. 2021.

| Društvo

Još 4 pacijenta preminula na jugu od posledica kovida, u Srbiji 18

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Uvedena treća vrsta kovid testova, počinje primena u Nišu
Dva pacijenta preminula u Vranju; ilustracija; foto: Grad Vranje

U celoj zemlji je, prema zvaničnim informacijama, za poslednja 24 sata od posledica kovida preminulo još 18 osoba, a njih 4 se lečilo na jugu Srbije - jedan u niškom Kliničkom centru, dva u vranjskim kovid bolnicama i jedan pacijent u kovid bolnici u Leskovcu. Od poslednjeg preseka testiran je 10.471 uzorak od čega je kod 1.739 ljudi potvrđeno prisustvo virusa.

Prema podacima sa specijalizovanog sajta Ministarstva zdravlja, u bolnicama širom zemlje nalazi se 4.034 pacijenta, a 145 je na respiratorima.

Na jugu zemlje, najviše hospitalizovanih je u Nišu, gde se od kovida leči 163 pacijenta, a kod 115 je potvrđeno prisustvo virusa.

U odnosu na jučerašnji dan smanjen je broj onih koji su priključeni na respiratore, pa je u Kliničkom trenutno 8 takvih pacijenata i, kako kažu u ovoj ustanovi, nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent sa potvrđenim virusom je preminuo - saopštavaju iz KC-a.

Preminulih ima i u drugim gradovima na jugu - od posledica kovida preminuo je jedan pacijent koji se lečio u leskovačkoj kovid bolnici, a još dva pacijenta umrla su u Vranju.

U Leskovcu je trenutno hospitalizovan 61 pacijent i kod 39 je potvrđeno prisustvo virusa, dok su na lečenju 114 pacijenta, a od tog broja, 101 je zaražen kovidom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krsta

    19:02 // 2. 2. 2021.

    Što se tiče Nišlija nema preminulih, jer ih ne objavljujete.. Ako je neko pršminuo na jugu ne znači da je iz Niša.. Pacijenti se ne leče jer nema leka

  • Dragan

    09:36 // 2. 2. 2021.

    A sta je sa nama koji svakog dana disemo teske metale? Da li neko moze da objasni enormno punjenje groblja u Nisu? Svaki put kada odem groblje ono petostruko vece? Dokle vise o Koroni, dokle vise imamo gradsku vlast koja nije tu po rezultatima vec po Vucicevoj, templarskoj ili rotarijanskoj pripadnosti? Sve je u fazonu - Lepo neka nam bude dok traje nasa vlast a posle neka ode sve dodjavola...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: