Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:35, 30. 5. 2021.

| Društvo

Još 5 zaraženih koronom u Jablaničkom okrugu, u Nišu i Pčinjskom okrugu po 3

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
korona
; foto: Vanja Keser

Kovid je od juče potvrđen kod još 3 osobe od 191 testiranog u niškom Domu zdravlja, kažu iz te zdravstvene ustanove. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Leskovcu 5 je novozaraženih na teritoriji celog Jablaničkog okruga, a iz vranjskog Štaba za vanredne situacije saopštavaju da je u Pčinjskom okrugu bilo još 3 slučaja kovida.

Na pregled u kovid ambulante Doma zdravlja Niš, kako navode, juče je došlo 203 građana, od kojih 56 prvi put, a 147 na kontrolu.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku uradili su 10 radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 92 laboratorijske analize - kažu u DZ.

Od 196 rezultata iz Jablaničkog okruga, od čega 111 za grad Leskovac, 3 pacijenta sa teritorije opštine Vlasotince i po 1 iz Leskovca i Lebana imali su pozitivan nalaz, navode u Zavodu. Od svih zaraženih kovid je potvrđen kod 3 učenika i 2 penzionera.

Trenutno se čeka iz laboratorija 9 rezultata iz Jablaničkog okruga za lica koja su uzorkovana u ZZJZ Leskovac, Opštoj bolnici Leskovac i Domovima zdravlja Jablaničkog okruga u prethodnim danima - dodaju u Zavodu.

Podaci Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju pokazuju da su, od 159 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 2 iz Vranja i jedan iz Vladičinog Hana bili pozitivni na koronavirus.

U samom Vranju, dodaju, juče je bilo 47 pregleda, od kojih 29 prvih.

Sa područja Pirotskog okruga juče je obolelo još 6 ljudi - 4 iz Pirota 4 i 2 iz Dimitrovgrada 2, dok je u kovid ambulanti Doma zdravlja Pirot obavljeno 110 pregleda, pri čemu 28 prvih i 82 kontrolna, kažu iz pirotskog Zavoda za javno zdravlje.

*Tekst je dopunjen podacima Zavoda za javno zdravlje Pirot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bulevarka

    18:25 // 30. 5. 2021.

    A to sto je plasirana netacna informacija da u Nisu nije bilo pozitivnih jel sankcionisao neko? Jel rekao da to nije bas tacno. Dom zdravlja od uvodjenja antigenskog testa nije imao dan a da nije bio ni jedan pozitivni. Kako li se neke stvari dozvoljavaju tom coveku nije mi jasno. E moje nislije, e moji zdravstveni radnici, ko vedri i oblaci niskim zdravstvom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: