Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:55, 1. 7. 2016.

| Društvo

Još 50 raketa za protivgradne stanice u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
rakete niskoselo.rs
Nove protivgradne rakete za stanice u Nišu; foto: niskoselo.rs

Oko milion dinara biće izdvojeno iz niškog budžeta za kupovinu još 50 raketa, a načelnik Uprave za poljoprivredu Saša Stojiljković kaže da je Niš među bolje branjenim gradovima u Srbiji.

Letnji pljuskovi neretko su praćeni gradom, a i prethodnih dana bilo je vremenskih nepogoda pa su mnoge protivgradne stanice u Srbiji morale da dejstvuju.

Kako kaže Stojiljković, Niš trenutno od grada brani 16 strelaca na 8 stanica, dok 3 stanice nisu u funkciji. Svaka od stanica trenutno ima po 12 raketa, a uskoro bi trebalo da stignu i nove.

Mi u svakoj stanici sada imamo optimalan broj raketa. Kupujemo nove, jer ne može da se predvidi dejstvo i tačan broj raketa koji će biti upotrebljen. Pre 2 godine je samo tokom jednog dejstva utrošeno 60 i kusur raketa, tako da je ovo pravo vreme za nabavku - rekao je Stojiljković.

Stanice koje ne rade su u Humu, Sićevu i Cerju, ali Stojiljković kaže da ukoliko bude potrebe i strelci iz tih sela potpisaće ugovore.

I upravo su ugovori bili problem za sve protivgradne strelce, jer Grad 2 godine nije plaćao njihovo angažovanje pravdajući to zakonskom nemogućnošću da dotira novac za njihovo radno angažovanje.

Nedavno je na sastanku ministarstava poljoprivrede i finansija, Državne revizorske institucije i RHMZ-a dogovoreno da lokalne samouprave dotiraju protivgradne strelce.

Međutim, pojedini strelci nisu hteli da potpišu nove ugovore dok im ne bude isplaćeno zarađeno u prethodne dve godine, ali pošto ugovori ne mogu da budu potpisani retroaktivno, po svemu sudeći taj posao neće moći da naplate. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ana

    13:26 // 1. 7. 2016.

    A ko će to da plati??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: