Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:36, 10. 7. 2020.

| Društvo

Još 6 obolelih od korone u Jablaničkom okrugu, na lečenju u Leskovcu 117 pacijenata

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
bolnica leskovac
Na bolničkom lečenju 117 pacijenata, foto: B. S.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, u Jablaničkom okrugu registrovano je još šestoro obolelih od virusa korona. Najviše zaraženih je iz Leskovca, gde su od početka epidemije obolele 794 osobe. Povećan je broj pacijenata koji se leče u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, i trenutno je hospitalizovani 117 osoba, 14 više nego juče.

U poslednja 24 sata stiglo je 58 rezultata od ukupno 490 testiranih osoba u prethodnih par dana, a na virus korona pozitivno je šestoro. Najviše pozitivnih je iz Leskovca - 5, dok je jedan slučaj zabeležen u Lebanu.

Struktura novoobolelih je sledeća - od 6 zaraženih, 5 je u kategoriji zaposlenih osoba, a na virus korona pozitivan je i jedan učenik srednje škole. Iz laboratorije "Vatreno oko" čekaju se rezultati za 432 osobe iz Jablaničkog okruga čiji su brisevi uzeti u prethodnih par dana u Zavodu za javno zdravlje i Opštoj bolnici u Leskovcu - kažu u Zavodu.

Povećan je i broj hospitalizovanih, a na lečenju u Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, 14 pacijenata je više nego juče, ukupno 117.

U poslednja 24 sata imali smo 20 prijema, 4 pacijenta je otpušteno sa lečenja, a jedan je zbog teške kliničke slike prebačen na lečenje u Klinički centar Niš - kažu u Bolnici.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu obolelo je ukupno 1.019 osoba.

Najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 794. U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 118 osoba, u Lebanu 57, Bojniku 28 i Medveđi 22.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: