Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:59, 12. 5. 2020.

| Društvo

Još 6 radnika "Jure" u Leskovcu pozitivno na koronu, ukupno 64 zaražena

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
jura4-nis-protest-korona-foto-vkeser
Još 6 pozitivnih na koronu u leskovačkom pogonu; Ilustracija; Foto: V. Keser

Od 402 testiranih u toku jučerašnjeg dana u Leskovcu, na virus korona pozitivno je 23, od kojih 6 radnika južnokorejske kompanije "Jura". Ukupan broj obolelih radnika u ovoj fabrici od početka epidemije je 64, a na lečenju u Opštoj bolnici je 37 radnika ove kompanije.

Svi hospitalizovani radnici "Jure" imaju lakšu kliničku sliku, kaže gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Goran Cvetanović, a ukupno je u Opštoj bolnici 125 pacijenta pozitivnih na kovid.

Od početka pandemije u našem gradu registrovano je ukupno 332 slučaja zarazne bolesti kovid-19. Ukupno 64 radnika "Jure", od juče ima još 6 novoobolelih koji su zaposleni u ovoj kompaniji i svi su stanovnici grada Leskovca. Trenutno je u kovid bolnici smešteno 37 radnika "Jure", svi pacijenti imaju laku kliničku sliku, tako da se nijedan pacijent iz Leskovca ne nalazi u Kliničkom centru Niš - kaže Cvetanović.

Najviše testova radi se u Leskovcu, dodaje on, a osim novoobolelih u Leskovcu, još dvoje obolelih je u Lebanu i jedan u Vlasotincu. Rezultati se čekaju za još 243 uzeta uzorka.

Prema podacima koje su izneli epidemiolozi, radnici su se najverovatnije zarazili u prevozu, što je i razlog za nagli skok broja obolelih u Leskovcu. Prema tvrdnjama radnika, iako sada imaju zaštitnu opremu, dosta njih je ne koristi, a zaposleni su zabrinuti za svoje zdravlje i bezbednost.

Podsetimo, prvi slučajevi obolelih od virusa korona u leskovačkoj "Juri" registorvani su početkom aprila. Naredba Gradskog štaba o smanjenju broja radnika doneta je posle višednevnih protesta radnika "Jure" ispred fabrike. Radnicima je tada nuđen i novčani bonus da nastave da rade u vreme epidemije.

Iako je Ministarstvo tvrdilo da nije bilo propusta, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je da se mere nisu u potpunosti poštovale.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • marko mare

    18:55 // 12. 5. 2020.

    u kompaniji juri svi radnici ima da se razbole,kada radimo skacemo jedni preko drugih,maske nosimo nekih sat vremena ivise nemoze da se dise,korejance bas briga za nas njemu su bitnije instalacije,a bas ga briga dal je neko bolestan,tako i nasi takozvani menadjeri.

    • S juga

      19:54 // 12. 5. 2020.

      Oprostite ali morate nositi maske rukavice. Neki smo radili stalno i radimo još uvek svakodnevno pod maskama.
      Ne kažem da je poslodavac u pravu ali morate se štititi. I ja radim kod privatnika i to svaki dan pod maskom, vizirom i sa rukavicama. Nije lako ali se mora

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: