Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:55, 17. 9. 2021.

| Društvo

Još bez procene štete od požara koji je zahvatio dva sela kod Gadžinog Hana

Autor:Izvor:
1631892857453
Po rečima meštana, naneta im je velika materijalna šteta; foto: čitalac

Da je početkom nedelje u okolini Gažinog Hana, u selu Gornji Barbeš izbio požar koji se proširio na više okolnih sela, požalili su se meštani koji kažu da im je vatra nanela veliku materijalnu štetu koju niko ne dolazi da proceni. Predsednik Opštine potvrdio je informaciju o požaru u kom je, kaže, gorela i krovna konstrukcija jedne kuće i stara pomoćna zgrada, ali da još uvek nije utvrđen uzrok požara i materijalna šteta.

Slike spaljenih njiva i voćnaka redakciji Južnih vesti postali su zabrinuti meštani. Kako javljaju, više okolnih sela u Opštini Gadžin Han zahvatio je požar koji se iz sela Gornji Barbeš proširio na Donji Barbeš i naneo im veliku štetu, koju kako navodi jedna meštanka, nadležni zanemaruju.

Šteta se dosta desila i zbog toga što su opštinske vlasti sporo reagovale ili nisu reagovale uopšte kada je požar krenuo iz atara sela Gornji Barbeš i proširio se na više okolnih sela. Sada se sve to prikriva i čeka se da se zaboravi - navodi jedna meštanka.

Da je do požara došlo potvrdio je i predsednik Opštie Gadžin Han, koji kaže da je u sredu gorelo suvo rastinje i požnjevene njive, a da se zbog vetra požar širio od Gornjeg do Donjeg Barbeša.

Ima štete na jednoj kući, ali kovna kronstrukcija i neka pomoćna zgrada stara. To je od štete, to su njive koje se ne obrađuju, one gore i ovo gde je žito požnjeveno - objašnjava Filipović.

1631892857462 Požar se od Gornjeg Barbeša proširio na Donji Barbeš; foto: čitalacKako je rekao, jutros je proveravao da li je utvrđen uzrok požara, ali mu je rečeno da još nije, a predpostavlja da je neko palio vatru i da je brzom lokalizacijom požara izbegnuta još veča šteta.

Iz Sektora za vanredne situacije su bili tu sa svojim vozilima, lokalizovali i sprečili da se ne širi dalje tamo sa druge strane puta. Da nije sprečeno tu bi bilo opasno, jer tu je šuma i ako zahvati šumu onda je problem veći - objašnjava predsednik Opštine.

Tvrdi da se niko od sugrađana nije žalio i da sektor za vanredne situacije još radi na utvrđivanju štete.

Iz niškog Sektora za vanredne situacije, do objavljivanja teksta, nije bilo odgovora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Natasa Krivokapic

    21:25 // 17. 9. 2021.

    Kakve ima veze pozar sa opstinom Gadzin Han? Zabrinut mestanin kaze: "Šteta se dosta desila i zbog toga što su opštinske vlasti sporo reagovale ili nisu reagovale uopšte kada je požar krenuo"
    Jel se u opstini i zdravstveni pregledi zavrsavaju? pitam za zabrinutog druga.

  • Donjobarbešanac

    18:37 // 17. 9. 2021.

    Za procenu štete potrebna su stručna lica. Ovako, to ce teško ići, ako se uopšte i pokrene. Čuli ste predsednika: " To je samo jedna kuća i to stara".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: