Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:08, 25. 8. 2021.

| Društvo

Još danas blokada puta Niš - Priština, radnicima "Simpo-ŠIK"-a obećano rešavanje problema

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
blokada puta
Za danas najavljena nova blokada puta Niš-Priština; Foto: Lj. M.

Nakon razgovora predstavnika sindikata kuršumlijskih radnika sa centralom Saveza samostalnih sindikata Srbije i predsednikom Ljubisavom Orbovićem radnicima kuršumlijskog "Simpo-ŠIK"-a je obećano rešavanje problema već tokom naredne nedelje, pa će, kako kažu, danas poslednji put od 14 sati kod sela Kastrat blokirati državni put Niš - Priština. Ipak, najavljuju da do ispunjenja zahteva nastavljaju sa sindikalnim aktivnostima.

Predsednik sindikata zaposlenih u “Simpo Šik”-u Aleksandar Eraković kaže da, i pored obećanja da će se već tokom naredne nedelje rešiti njihov problem, oni će nastaviti aktivnosti usmerene ka nastavku protesta pa i ka radikalizaciji, ukoliko ne dođe do rešenja koje će zadovoljiti obespravljene radnike.

Izneli smo predsedniku Orboviću naš problem i on je rekao da će se odmah uključiti u rešavanje. Obećao nam je da će pokušati direktno da se obrati Kabinetu predsednika države Aleksandra Vučića i nada se da će najkasnije u toku sledeće nedelje stići odgovor. Mi nastavljamo sindikalne aktivnosti i nećemo odustati dok nam se problem ne reši, jer smo i ranije dobijali lažna obećanja koja nisu ispunjena – rekao je Eraković.

Dodaje da će se, u dogovoru sa radnicima, naknadno odlučiti kako će nastaviti dalje aktivnosti i delovanje i, dodaje, ne isključuje nove blokade i radikalizaciju protesta, a kao jedno od rešenja je i blokada firme, ukoliko se, kaže, i dalje ignorišu njihovi zahtevi.

Inače, stotinak radnika kuršumlijske fabrike "Simo Šik" blokiralo je prethodna 2 dana na sat vremena državni put Niš - Priština u želji da privuku pažnju javnosti i reše višegodišnji problem da im se poveže radni staž koji nije uplaćivan od 2010. godine, ali i isplati obećana novčana pomoć iz 2019. godine.

Radnici tvrde da su im zbog toga penzije nerealno niske pa oni koji odlaze sa 40 godina staža primaju u proseku svega oko 15.000 dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    08:16 // 22. 9. 2021.

    I dalje se problemi resavaju obecanjima,a i vlada se obecanjima...ludom radovanje...i zakon o radu je pun obecanja...a lakoverni i dalje strajkuju,pa postoje i tzv sindikati...imitacija drzave koja vise postoji na papiru...

  • Stevan Simonovic

    21:22 // 27. 8. 2021.

    Jel bio neko od vas na protestu....pretpostavljam da nije. Ajde sad sendvice u ruke, pola litra vode rose i u red na kolenima....prijatno. Vajni borci, samo znate da mlatite po portalima, sa laznim imenima, a nemate m..a da izadjete javno bilo sta da kazete. U rupu bre!

  • Miki

    09:01 // 26. 8. 2021.

    Dokle ce obecanje da bude dovoljno za prekid strajka.. Zar ne treba ispunjenje obecanja da bude uslov za prekid strajka!?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: