Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 12. 8. 2020.

| Društvo

Još dvoje preminulih od korone na jugu, u Srbiji ukupno šestoro

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
Klinicki centar stara zgrada; foto: Vanja Keser
Jedan pacijent preminuo u Nišu i jedan u Vranju, foto: Vanja Keser

U poslednja 24 sata u Srbiji je od posledica izazvanih virusom korona preminulo je 6 osoba, od kojih su 2 sa juga - jedan pacijent preminuo je u niškom Kliničkom centru i jedan u Zdravstvenom centru u Vranju. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su hospitalizovane 2.454 osobe od kojih je 401 u bolnicama na jugu.

U Kliničkom centru u Nišu se od korone leči 209 pacijenata, 12 manje nego juče, a kako kažu u ovoj ustanovi, kod 65 je i zvanično potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanima nema dece pozitivne na kovid, a isti broj pacijenata je na respiratorima - 7.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 7 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom covid -19 je preminuo - kažu u Kliničkom centru.

Jedan pacijent preminuo je i u Vranju, gde je trenutno hospitalizovano 76 osoba. Od ukupnog broja pacijenata, kod 34 je potvrđeno prisustvo korone.

U Opštoj bolnici u Leskovcu na lečenju je 5 pacijenata manje nego juče - 67, a kod 26 je potvrđeno prisustvo virusa. U poslednja 24 nije bilo smrtnih slučajeva, niti upućivanjau niški Klinički centar, a na kiseoniku je 26 pacijenata.

U Zdravstvenom centru u Surdulici leči se 49 pacijenata od kojih je 34 sa potvrđenim kovidom.

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano je 8.768 osoba, a na koronu je pozitivno 254 obolela. Od poslednjeg preseka preminulo je još 6 osoba, a od početka epidemije ukupno 658. Procenat smrtnosti je 2,29 %.

Od početka epidemije ukupno je testirano 770. 997 osoba, a registrovano je 28.751 zaraženih.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Darko Rancic

    00:44 // 13. 8. 2020.

    PA dobro vise "Aman Evo sada Sam dosao kuci radim vozim po 15 sati spremam da pojedem nesto otvorena mi vrata od terase I cujjem u blizini zivim na prokletoj trosarini muziku ocigledno da je zurka I sutra ce ti isti debili da jure po" Klinickom centru vezu I ljude I lekare zbog svog idiotizma I njima ne treba komunanla ili obicna policija sa nego kaznena expedicija sa grabulje tepanje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: