Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:15, 15. 3. 2022.

| Društvo

Još jedan karavan gradske vlasti, stanarima “Švajcarije” obećano rešavanje problema

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Švajcarija Prijezdina ulica
Nadležni obećali rešenja; foto: T. R.

Oronula fasada zgrade koja otpada, osvetljenje i nedovoljno parking mesta, problemi su koje su nadležnima predočili stanari “Švajcarije” u Prijezdinoj ulici u Nišu. Gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je da će se u rešavanje pojedinih problema krenuti krajem nedelje i ponovo istakla da karavan nema veze sa izborima, da su to dogovori, a ne obećanja.

U užem centru grada deo stanara jedne od najpoznatijih zgrada u Nišu gazi blato, a nema ni dovoljno osvetljenja. Karavan gradske vlasti posetio ih je u popodnevnim satima, a na licu mesta pala su obećanja.

Dvorište nije asfaltirano otkako je izgrađena zgrada. Mislim da je nekorektno da stanari koji su maltene u strogom centru hodaju po blatu i da posipamo neki pesak i slično. To samo po sebi nije prihvatljivo, ne samo za lokaciju nego za kvalitet života ovih ljudi - kaže stanar Svetislav Milenković.

Sotirovski karavan Sotirovski ponovo poručila da karavan nema veze sa izborima; foto: T. R.Osim rešavanja problema sa parkiranjem i oronulim betonom, traže od nadležnih i rešavanje problema oronule fasade kako bi zgrada bila energetski efikasna.

Apel je bio da se reši fasada zgrade. Objekat je useljen 4. jula 1972. godine, vreme je učinilo svoje i fasada je već došla do faze da mora da se na bilo koji način zarad energetske efikasnosti sredi i to je glavni motiv zbog kojeg smo zvali gradonačelnicu - navodi Milenković.

Kao i prilikom dosadašnjih karavana, Sotirovski je najavila rešenja za sve probleme na koje su građani ukazali - kaže da će za tri dana JKP Parking servis raditi osvetljenje, a za uređenje fasade poziva ih da se prijave na konkurs koji će Grad uskoro raspisati.

Savetovali smo da konkurišu na konkurs koji će biti za jedno mesec i po dana za sređivanje fasada, gde će Grad Niš izdvojiti za 2022. godinu 20 miliona, a 20 miliona Ministarstvo energetike - ističe gradonačelnica.

Švajcarija Prijezdina ulica Stanovnici kažu da fasada otpada; foto: T. R.Kada je reč o parkingu, Sotirovski kaže da najpre treba rešavati imovinu jer parcela ima 10 suvlasnika.

Grad je vlasnik dela parcele, tako da ćemo dogovarati sa tim preduzećima u stečaju, odnosno sa stečajnim upravnicima da daju saglasnost kako bismo mogli da asfaltiramo i zoniramo kako su sami stanari tražili ovaj prostor kako bi rešili problem parkiranja - objašnjava ona.

Ponovo je poručila da karavan gradske vlasti nema veze sa predstojećim izborima, da će obilaziti građane i 4. aprila, kao i da to nisu obećanja, već dogovori.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Misa iz Niša

    20:57 // 16. 3. 2022.

    Ja živim pod kirijom i skoro kad se uređivala fasada na redovne troškove za zgradu su stigli i ti troškovi kao dodatno održavanje
    Za to je zaslužan kućni savet i stanari. Bio je mini referndum tipa komsija hoćeš da potpišeš saglasnost za uređivanje fasade tako i tako stoje stvari, kupujemo materijal, angažujemo radnike i tako i bi. Da smo znali da sačekamo karavan bog da nas vidi (:

    • Muvpodguz

      02:07 // 17. 3. 2022.

      Aaaa ali ko živzi u tvojoj a ko u zgradi Švajcariji? Tamo je sama Srž Nadarrnih članova Stranke

  • Naissus

    14:05 // 16. 3. 2022.

    Ma naravno da nema veze sa izborima. Samo se sve, sasvim slucajno, desava nepostedno pre njih

  • Gox iz centra

    12:23 // 16. 3. 2022.

    Ključna stvar je "zoniranje parkinga" u ovom članku. Neće pitati nikoga. Tako su i kod nas uradili, imali smo parking sa sopstvenom rampom a onda su došli na silu i za par dana postavili svoja "parking mesta".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: