Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:29, 2. 2. 2021.

| Društvo

Još jedan mandat za Markovića u Domu učenika srednjih škola

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
markovic foto dom
Jo 4 godine direktor; foto: DUSŠ

Novi-stari direktor Doma učenika srednjih škola je Mihajlo Marković, odlučila je Vlada Srbije još na sednici održanoj 14. januara. Ona je tako potvrdila predlog Upravnog odbora ove ustanove koji je i predložio aktuelnog direktora za ostanak u fotelji i naredne 4 godine.

Upravni odbor je od 2 kandidata koja su se javila na konkurs većinom glasova izabrao Markovića koji je već bio na toj funkciji.

Na konkurs su se prijavila 2 kandidata. Pored Markovića, prijavio se i Nemanja Stanković, profesor fizičke kulture. Komisija je iznela mišljenje za oba kandidata nakon obavljenih razgovora sa njima i većinom glasova je predložen Marković - kaže rekla je ranije predsednica UO Vanja Stojković.

Posle potvrde Ministarstva prosvete i Vlade Srbije Marković će ovu ustanovu voditi još 4 godine, iako kada je prvi put hteo da postane direktor nije ispunjavao sve uslove.

Njegovu kandidaturu u kojoj je pravdao godine radnog staža potvrdama o volontiranju, Ministarstvo je odbilo i Upravni odbor koji ga je na taj način predložio je raspušten, pa je imenovan novi sa Stojkovićevom na čelu.

Ona je rekla da je na ponovljenom konkursu Marković radni staž dokazao potvrdama o stručnom usavršavanju, što je Ministarstvo uvažilo, pa je Marković prethodne 4 godine proveo u direktorskoj fotelji.

Podsetimo, on je i pre imenovanja za v.d. direktora 2016. godine radio u Domu na određeno vreme. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, bio član Pokreta socijalista, a rešenje o njegovom imenovanju za direktora potpisao je tadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Objektivno

    14:26 // 2. 2. 2021.

    Retko vidjeno domacinsko poslovanje u drzavnom preduzecu kao u Domu ucenika od kad je on direktor.

    • Torpedo

      15:39 // 3. 2. 2021.

      To sto ti je povecao platu, ne potpada pod domacinsko poslovanje ! Ne moras, javno, da se shlistas !

  • Mara

    13:03 // 2. 2. 2021.

    Uvek

  • pereca

    12:18 // 2. 2. 2021.

    A dipl pr sekulic sa privatnog falulteta, strucnjak?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: