Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:27, 5. 4. 2011.

Još jedan pogon "Jure" u Nišu

Kompanija "Jura" izgradiće još jedan pogon u Radnoj zoni Donje Međurovo, pored pogona čija je izgradnja pri kraju. 

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Milan M.

    12:58 // 5. 4. 2011.

    Ma kakva ulaganja u tehnologiju, jedna ploca od iverice sa zakucanim ekserima po kojima se resporedjuju zice u zavisnosti od seme. Tehnologija savremena koliko i stari tkacki razboj nasih baka.
    Sa druge strane "Jura" dobija desetak hiljada evra po radiniku, koji ce primati minimalac od mozda 18000, sto racunicom dovodi do zakljucka da ce ta "Jura" imati besplantog radnika narednih 4-5 godina.
    Ne trebate biti genije da shvatite da ovde nesto mnogo smrdi... Da su u bilo koju domacu fabriku ulozili upala manje para, bilo bi po mom misljenju, mnogo drugacije. Koji ce radik uspeti da od Jurine plate zaradi 10.000e??? Ovo je idealno za "investitora", i mozda za onog ko je sklapao ugovor (drzavni funkcioneri), za drzavu i radnike ovo je propast.

    Ovo je moje subjektivno misljenje, nikoga ne napadam niti optuzujem, samo iznosim svoj stav, koji, nadam se, nece biti cenzurisan!!!

  • milos

    09:18 // 6. 4. 2011.

    @Milan

    Kad nema posla ne valja kad ima ne valja.. jel ima nesto da je ok? O kojim niskim fabrikama pricas? ko da ulaze pare ..i u sta?
    ..ovo sto Jura otvara novi pogon ..je za svaku pohvalu..i naravno da imaju interes i treba da ga imaju..to se zove biznis prijatelju..komunisticka vremena su odavno prosla..naravno da ce firma da juri profit i interes..

    a tebi porucujem dobro poznat citat:

    " Mi smo veseo narod, koji istovremeno ceni pesimizam jer ga smatra otmenim i oslobađa od odgovornosti. Ako već unapred sumnjate u svoj uspeh, neuspeh će vam lakše pasti jer ste ga mudro predvideli."

  • MIlan M.

    12:48 // 6. 4. 2011.

    Nisam siguran da si pazljivo procitao moj komentar. Upravo govorim o tome da su potrebna radna mesta, ALI mislim da je tvoja definicija "biznisa" malo "deformisana". Biznis je kada ulozis sredstva u razvoj tog biznisa i poslovanjem ostvarujes zaradu.... medjutim, kada ti neko (drzava) pokloni veliki novac, dovoljan za potpuno polsovanje, i jos ti ostane poprilicna svota (naravno uz besplatnu radnu snagu) onda je te, rekao bih "malo sumnjivo".
    Elektronska industrija je jedna od retkih u evropi koja proizvodila, el cevi za najkvalitetnija audio pojacala (koja se i danas traze), EI akustika je pravila odlicne zvucnike, Nitex ne bih komentarisao, Jastrebac koji je proizvidio pumpe za nuklearne elektrane.... Ali ne, bolje je da kao kinezi (ne mislim nista uvredljivo o pomenutoj naciji), rucno namotavamo kablove po 8h dnevno za neki minimalac, cak i to pod uslovom da ste clan G17 (ovo poslednje je javna tajna, i ako mi ne verujete odite do biroa ili predstavnika Jure, ili pitajte bilo koga ko je konkurisao).
    Pogledajte specifikacije svakog pojedinacnog radnog mesta, i kojiko realno kosta opremanje istog.
    Poenta je da se radi ne o prilivu kapitala i o stranom ulaganju vec o ociglednom odlivu kapitala (koji je opet pozajmljen u vidu kojekakvih kredita mmf-a).
    Opet ne prozivam nikoga, ovo je subjketivno misljenje. Ako neko ima argumenata bio bih mu zahvalan da me (a i ostale citaoce) uveri u suprotno.

  • kalimero

    23:49 // 6. 4. 2011.

    Milane, misljenje ti je objektivno ! Milosu porucujem da se sto pre pridruzi Slađi kako bi jači i spremniji dočekali sledeće izbore a posle juriš na obećana radna mesta! Novinarima J.V. želim da i dalje spavaju i dase probude pred odlazak u zasluženu penziju!

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: