Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:12, 30. 8. 2023.

| Društvo

Još jedan protest u petak u Nišu - u Knjaževačkoj ulici

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1692991826085
Meštani ponovo blokiraju Knjaževačku; foto: JV/T. T.

Kako bi informisali građane o razgovorima i dogovoru sa gradonačelnicom NIša Draganom Sotirovski, ali i kako bi još jednom ukazali na loše uslove u saobraćaju, stanari Knjaževačke ulice ponovo će se okupiti na protestu u petak, 1. septembra, od 18 sati, gde pozivaju ostale sugrađane da im se pridruže.

Navode da su uslovi u saobroćaju u toj ulici katastrafalni, čemu svedoče brojne saobraćajne nezgode, od kojih su neke završene smrtnim ishodima, zbog čega su se sastali i sa gradonačelnicom Niša.

Želja nam je da informišemo građane o razgovorima i dogovoru sa gradonačelnicom o kratkoročnim merama u narednih mesec dana koje bi trebalo da povećaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju u Knjaževačkoj ulici, do njene ozbiljnije rekonstrukcije najavljene za iduću godinu - navode stanari.

Ističu da je skup uredno prijavljen policiji i da će blokada trajati oko 30 minuta.

Podsetimo, u jednoj od poslednjih nezgoda u toj ulici nastradao je pešak, a gradonačelnica je nakon brojnih apela građana da nešto preduzmu izjavila da prekršaje u Knjaževačkoj najviše prave upravo pešaci.

Ona je tada najavila neke od privremenih mera, nakon čega su usledili protesti i sastanka sa meštanima sa kojima je postignut privremeni dogovor, dok naredne godine ne dođe do potpune rekonstrukcije te ulice.

Ipak, građani odlučni da ih gradska vlast ozbiljno shvati, nastaviće sa protestima, sve dok gradska vlast ne realizuje svoja obećanja.


Srbija Centar SRCE Niš se pridružuje pozivu

Cilj ove blokade je, kako navode iz partije, da se uputi poruka gradskoj vlasti da neće stati sa blokadama sve dok se, u potpunosti, ne rekonstruiše Knjaževačka ulica i bude bezbedna za sve učesnike u saobraćaju.

Ukoliko ti rokovi ne budu ispoštovani nastavićemo sa sve češćim i dužim blokadama. Bezbedna Knjaževačka ulica je konačni cilj. To podrazumeva poptunu rekonstrukciju ulice. Već 30 godina čekamo da se to desi - navode.

Nakon blokada u poslednjih mesec dana, gradska vlast je, smatraju, pod pritiskom javnosti, a ne, na žalost, umesto etike, ljudskosti i zakona, rešila da napravi korak napred.

Iako je to bila njihova obaveza i dužnost oni su tek posle uporne reakcije građana krenuli da preduzimaju prve korake ka rešenju problema Knjaževačke ulice - smatraju.

Zbog toga su im dali rok do 1. oktobra četiri pešačka prelaza izdignu iznad nivoa kolovoza i da obezbede adekvatnu signalizaciju i osvetljenje na tim prelazima.

Nakon toga 1. oktobra očekuju nastavak rekonstrukcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    21:51 // 31. 8. 2023.

    Mogu da me napljuju kolege taksisti ali ja sam uvek realan i uvek kazem ono sto mislim. Taksi stajaliste kod bivseg Rodica treba da se ugasi i da se premesti negde gde ima vise mesta za stajanje. Ovako je uvek po nekoliko taksi vozila na kolovozu jer na 3 iscrtana mesta bi da stane njih 33 a to, naravno, ne moze

    • Rade

      12:25 // 1. 9. 2023.

      Sada se formiralo divlje taxi stajaliste na Somborskom Bulevaru. U kolovoznoj traci stoje po 10 vozila. Isto je i prekoputa vozila stoje na kolovozu i na autobuskom stajalistu dok ljidi sede u kaficu ispijaju kafu vozila parkirana na ulici. Saobravajna policija nesposobna da resi problem.

  • Jasar

    17:55 // 31. 8. 2023.

    Nađite dodatni posao, usmerite energiju u nešto korisno, vi ako znate šta hoćete...

    • Rade

      12:28 // 1. 9. 2023.

      Nemas ti pijma o cemu pricas. Ovo je izuzetno bitna tema. Da nije bilo ovih ljudi( i ja sam sa njima svakog puta) uopste nebi doslo do razmazranja ovog problema. Fokus mora da se zadrzi na obome i da se istraje dok se poso nezavrsi. Nazalost đnogo nam je obecano i nije ispunjeno. Zato moramo tu biti do komacnog resenja.

  • Dragan

    10:43 // 31. 8. 2023.

    Kad se završi somborski bulevar,a to je nikad,tada će da se rastereti saobraćaj u Knjžaževačkoj,što je opet nikad,sa ovim gradskom vlašću.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: