Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:08, 6. 6. 2023.

| Društvo

Još jedan višemilionski tender za zamenu granitnih ploča na završenom niškom Trgu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
Trg kralja Milana Niš
Vrednost tendera 17,9 miliona dinara; foto: JV

Ni dve nedelje nakon što je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski saopštila da je sav zaostali posao na Trgu kralja Milana završila niška Direkcija za izgradnju i to novcem od naplaćenih penala, Grad Niš, nekon jednog neuspelog, ponovo je raspisao novi tender za zamenu granitnih ploča na centralnom Trgu, a procenjena vrednost je 17,9 miliona dinara sa PDV-om.

Posle prvog neuspelog tendera za izbor firme koja će završiti centralni Trg i otkloniti nedostatke koje je za sobom ostavio "Bauwesen", Grad Niš najavio je novu javnu nabavku koju će sprovesti od naplaćenih bankarskih garancija, odnosno 17.905.935,99 dinara. IMG_20230525_174829 (1) Nezavršeni deo, završila Direkcija; foto: JV

U međuvremenu, s obzirom na to da je posao, prema rečima gradonačelnice, završila Direkcija, Sotirovski je tada rekla da nema potrebe da se novi tender raspisuje.

To je Direkcija završila i mi nismo imali potrebe da raspisujemo novi poziv, jer je Direkcija od tih para koje smo uslovno rečeno zaradili, ondosno dobili od tih kaznenih poena, imali smo mogućnosti da završimo Trg - rekla je gradonačelnica.

Kazneni penali, kako su ranije rekli iz Grada, iznosili su 5.405.085,00 dinara, a ipak, tender je raspisan i to u vrednosti od 14,9 milina dinara bez PDV-a, odnosno 17,9 miliona sa PDV koliko je i naplaćeno od lazarevačke firme.

Sve firme koje se do 21. juna budu javile na tender, moraju da dostave po tri uzorka setlo sivih, bordo, tamno sivih i crnih granitnih ploča - kakve su na Trgu ali ne i u delu, koji je navodno Direkcija završila. IMG_20230525_154309 (1) Postavljene različite ploče; foto: JV

Taj deo popločan je potpuno drugačijim pločama, pa nije jasno zbog čega je Grad ponovo raspisao tender, ako je u više navrata saopšteno da je Trg završen.

Na to pitanje, iz Kabineta gradonačelnice, do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili.

Podsetimo, nakon pet najavljenih i probijenih rokova, rekonstrukcija Trga kralja Milana koja je počela još 2019. godine, zavnično je završena 2021. godine, a za lazarevačkom firmom "Bauwesen" pored finesa koje su radnici naknadno ispravljali, ostao je i jedan nezavršeni deo, za koji je gradska vlast sprovela tender na koji se niko nije javio.

Zbog toga je posao mimo tenera završila Direkcija, ali je novi tender svakako raspisan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Laza

    10:22 // 7. 6. 2023.

    napravili ste kamenu pistu, u julu mesecu dok se sa jednog kraja stigne na drugi čovek da kolabira od vrućine. A umesto da zemlja upija višak kiše sve će ići ka tesnoj kanalizaciji. Treba ukinuti urbanizam kao struku.

    • Bidza

      06:07 // 8. 6. 2023.

      Tako je!Zavod za urbanizam je generator krize i korupcije u Nisu.Zatim ide uprava za gradjevinske dozvole i svi ostali.

  • jedini naprednjak koji je nešto uradio za Niš je sklonjen od nesposobnih naprednjaka

    08:01 // 7. 6. 2023.

    Da nisu imali jednog sposobnog, koji je aerodrom postavio na noge, naprednjaci ništa pozitivno ne bi imali za pohvalu. Kada su videli koliko čovek dobro radi, čak se i BG naprednjaci jurnuli da mu izvuku stolicu.
    Nema naprednjaka za koga možemo reći da je nešto dobro uradio za Niš.
    Jedno je sigurno, urnisali su grad i potrudili se da liči na kasabe iz kojih su došli.

  • Qgo

    07:20 // 7. 6. 2023.

    Kakva bre zamena ploca? Sve te ploce treba da se izvade i bace, da se prosiri zelenilo kao sto je nekada bilo i da se asfaltiraju staze za pesake kao sto je nekada bilo. Sve ostalo je izivljavanje drcnih i nesposobnih neznalica nad nasim gradom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: