Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:00, 24. 5. 2022.

| Društvo

Još jedna blokada puta kod Čamurlije

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
protest
Nova blokada; foto: T. T.

Drugi dan ove nedelje meštani Čamurlije blokirali su regionalni put Niš-Aleksinac i kažu da ne odustaju od zahteva da nadležno preduzeće odobri i postavi u tom delu pešački prelaz i ležeće policajce.

Nezadovoljni građani su i danas blokirali Čamurlijski put na jedan sat zbog poslednje u nizu nezgode u kojoj je 15-godišnji dečak teško povređen kada ga je udario automobil.

Naš zahtev je da se put obeleži što vertikalnom, što horizontalnom signalizacijom, konkretno ležeći policajci i pešaćki prelaz, ispred i iza stanice. Nećemo odustati dok ne dobijemo neki odgovor prvenstveno od "Puteva Srbije" - kaže Svjetlana Ilić.

Meštani će o tome razgovarati u četvrtak, 26. maja, i sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i kažu da očekuju rok za ispunjenje zahteva. protst Mališani podržali povređenog dečaka; foto: T. T.

Od razgovora sa gradonačelnicom očekujemo konkretne odgovore dokle je Grad stigao s pregovorima s preduzećem "Putevi Srbije" i kakve su njihove informacije i odgovori od tog preduzeća. Očekujemo da nam daju neki rok za koje vreme mogu da završe to. Generalno ćemo zahtevati da nam se da rok do ispunjenja zahteva i onog trenutka kada dobijemo datum, obustavićemo do tada demonstracije, pa ćemo da nastavimo ako se ne ispune zahtevi - navodi Ilićeva.

Deca iz ovog kraja su takođe blokirala put, a transparentom su pozdravili dečaka koga je nedavno udario automobil i koji je još na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru.

Skup je i ovoga puta obezbeđivala policija, a građani najavljuju narednu blokadu za sredu, 25. maj, od 18 sati.

Podsetimo, jučeršanjoj blokadi se pridružio i predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović i obavestio građane da su njihovi zahtevi prosleđeni nadležnim institucijama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip

    10:33 // 25. 5. 2022.

    Pored pesačkog,putevi S. bi trebalo da otvore i ulaz/izlaz na autoput kod Naisa koji je godinama postojao.To bi znatno smanjilo saobracaj na ovom putu

    • Mikac

      07:36 // 26. 5. 2022.

      Ovo sve je prouzrokovalo skidanje naplate rampe kod Naisa i povećanje prometa na samom starom putu ka Aleksincu. Što se postavke ležećih tiče, slična situacija je bila i na Br.6,gde su postavljeni i ubrzo uklonjeni, jer jednostavno njima tu,na takvom putnim pravcu, nije mesto. Nažalost,moraćete da se uzdate u savest vozača koji tu prolaze. Svakako rešenje postoji,samo ga treba pronaći.

  • Samo pitam

    07:36 // 25. 5. 2022.

    A neka pesacka staza eventualno?

  • Mirjana

    05:52 // 25. 5. 2022.

    Resenje je da autobus ulazi u selo postoji trasa novog autoputa gde ima plan isključenje i priključenje na put prosto i jednostavno

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: