Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:00, 27. 8. 2022.

| Društvo

Još jedna rupa na niškoj Tvrđavi

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
rupa u tvrđavi
Nova stabla; foto: T. T.

Sa leve strane glavnog ulaza u nišku Tvrđavu otpalo je još nekoliko blokova iz kojih izvire stablo, a na još jednom mestu ploče prete da se obruše. Nadležni, iako su najavili, do danas nisu uklonili rastinje koje se probija kroz zidine građevine stare skoro 300 godina.

Nakon što je saniran deo urušenog bedema, koji je prema ranijim objašnjenjima oštećen zbog rastinja, građani upozoravaju da na još jednom zidu Tvrđave fale kocke, kao i da taj deo nije ograđen. rupa u tvrđavi2

Izgleda da su bitnije fontane od spomenika kulture od velikog značaja. Toliko para dajemo za odrzavenje nekoliko gradskih fontana od kojih je jedino ona u Niskoj Banji potpuno ispravna, a nase najvece blago i simbol grada se urušava. Blokovi ovako stoje vise od godinu dana. Izgleda da cekamo urušavanje i medijsku pažnju kako bi resili problem. Sramota za grad - kaže čitalac koji je ukazao na ovaj problem.

Odmah iznad rupe može se videti i korenje stabla koje se probija kroz kamene ploče koje prete da se obruše.

Iako je prvo otpadanje kocki primećeno još početkom godine, iz Grada su tada najavili da će JKP Mediana čistiti korov, što se nije dogodilo, pa stabla uveliko rastu, a grane se njišu sa zidina.

Inače, kako su Južne vesti ranije pisale, uređenje i revitalizacija Tvrđave najavljeno je još 2013. godine, a Gradsko veće je pre četiri godine usvojilo projekat koji podrazumeva da se saniraju bedemi i napravi oko 1.300 metara staze za šetnju.

Prema tom planu do 2023. godine, kada proslavlja 300. rođendan, simbol Niša bi trebalo da dobije potpuno novi sjaj, ali ostaje neizvesno kako će Tvrđava dočekati svoj jubilej.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Темплар

    13:12 // 29. 8. 2022.

    13... 23... ма само окултно нек' је!

  • Kinan018

    23:39 // 28. 8. 2022.

    Sramota šta uradi ova Sotirovska za ove dve godine kad budu prošle još dve bićemo palanka

  • Gaga

    21:53 // 28. 8. 2022.

    Ivane,cime seljaci prskanu protiv korova?parfemima?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: