Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 1. 2. 2024.

| Društvo

Još jedna škola bez grejanja - i u Merošini se deca smrzavaju već par meseci

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
Merošina škola
Od početka grejne sezone imaju problem sa grejanjem; foto: FB OŠ Jastrebački partizani

Najčešće u jaknama u popodnevnoj smeni mlađi razredi OŠ "Jastrebački partizani" u Merošini provode časove još od početka grejne sezone, a problem je stari kotao za koji su dobili su obećanje da će biti saniran tokom zimskog raspusta, ali se deca i dalje smrzavaju, pa su im danas skratili časove. Direktor Boban Radenković potvrđuje da je zbog havarije na kotlu hladno u školi, ali da su dobili 11 grejalica za učionice kako bi sutra deca mogla na časove. Popravku kotla najavljuje od ponedeljka, a konačno rešenje je novi i energetska sanacija za koju imaju obećanje da će biti završena na leto.

Kada je oktobra prošle godine počela grejna sezona kotao u osnovnoj školi u Merošini već nije radio "kako treba", svedoče roditelji, a najhladnije je bilo đacima 1. do 4. razreda koji su popodnevna smena. Žalili su se da im je od 3. časa do kraja dana hladno i da moraju da budu u jaknama.

Kada je počeo minus bilo je još hladnije, a iz škole su nam rekli da je kotao nešto u kvaru i da se loži samo do 14 sati, a posle toga ne mogu i da curi kotao i škola se ohladi brže nego što bi trebalo. Tada im je već od 2. časa bilo toliko hladno da su oblačili jakne i tako do kraja dana. Dobili smo obećanje da će sve da se reši tokom zimskog raspusta. Međutim evo raspust je prošao i ništa nisu rešili, deca se i dalje smrzavaju, počeli su i da se prehlađuju - svedoči majka.

Roditelji su se pobunili pa su danas skratili časove u školi i najavili da će doneti grejalice, kaže majka osnovaca, uz najavu da će ako to ne zagreje učionice alternativa biti odlazak u školu u Oblačini, ali da ne znaju kako će do tamo, jer im prevoz nije obezbeđen.

Ne znam zašto to nisu rešili preko raspusta kao što su obećali. Neki roditelji pišu da neće ni da vode od sutra decu u školu, da li je to rešenje? - pitaju roditelji.

Direktor OŠ "Jastrebački partizani" Boban Radenković kaže da je problem havarija na kotlu koji je star 20 godina i da su od lokalne samouprave za sutra dobili 11 grejalica za učionice, a od ponedeljka kaže da će pokušati da reše problem sa kotlom. Časovi će sutra zato početi u 8:30, kako bi se učionice zagrejale.

Pokušaj da sve reše tokom zimskog raspusta je propao, dodaje direktor, jer je majstor utvrdio da je kvar veći.

Preko zimskog raspusta je došao majstor da proba to da reši, međutim to je toliko staro da ne može da se reši jednom običnom intervencijom, da se zavari što kažu, a drugi problem je što smo imali obećanje za energetsku efikasnost da se završi cela škola i tu treba da dobijemo oko 12 miliona dinara za prozore, stolariju - navodi direktor.

Radenković kaže i da je škola sagrađena 1981. godine i da će problem sa starim kotlom rešavati tokom sledeće nedelje, a da imaju obećanje da će tokom letnjeg raspusta on biti zamenjen i da će tada biti završena i kompletna energetska sanacija, odnosno zamena fasade i stolarije.

Podsetimo, probleme sa grejanjem imaju i u niškoj školi "Čegar", gde je nastava za osnovce onlajn, a predškolci su dobili savet da se toplije obuku.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kiza

    18:36 // 2. 2. 2024.

    i ova deca preteruju u zahtevima : u sred zimu traže grejanje u zlatno doba !

  • Aca

    09:31 // 2. 2. 2024.

    Pozivam Niške alumni džedaje da poklone još nešto nekom fakultetu jer osnovne škole imaju sve a fakulteti nemaju ništa...

  • Milos

    09:02 // 2. 2. 2024.

    Roditelji su krivi, zasto salju decu u skoli? Da su normalni pa da se dogovore decu nedamo dok ne obezbedite uslove i to bi odmah bilo reseno...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: