Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 12. 12. 2022.

| Društvo

Još jedno bratimljenje Niša, sada sa Istočnim Sarajevom u Republici Srpskoj

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
bratimljenje
Prvi Sporazum sa gradom iz Republike Srpske; foto: JV/T. T.

Saradnju u oblasti trizma, kulture, privrede, kao i međusobnu pomoć između dve Gradske uprave u vanrednim situacijama, samo su neke od stvari koje bi trebalo da donese Sporazum koji je danas potpisan između Niša i Istočnog Sarajeva u Republici Srpskoj.

Grad Istočno Sarajevo već ima saradnju sa Novim Sadom, a sporazumom koji su potisali sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski dobili su još jednog "pobratima" među srpskim gradovima.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, istakao je su niške opštine Pantelej i Crveni Krst već sarađivale sa Republikom Srpskom, a da potpisivanje tog dokumenta predstavlja najviši oblik institucijalne saradnje dva grada, koja će, kako se nada, najveću korist doneti građanima.

Brojne su oblasti saradnje pred nama i siguran sam da ćemo sarađivati na polju kulture, turizma, privrede, zaštite u vanrednim situacijama u našim lokalnim zajednicama. Siguran sa da ćemo sarađivati i u korist, ne samo institucija, nego ono što je krajnji cilj, u korist građana - rekao je Ćosić.

Da će nakon bratimljena uslediti niz pojedinačnih sporazuma u različitim oblastima najavile su obe strane. Gradonačelnica Sotirovski istakla je da bi taj dokument trebalo da ovekoveči dva bratska naroda, grada, kao i da gereneracijama koje dolaze bude "amanet da ne zaboravljaju braću sa druge strane Drine".

Još kvalitetniji program manifestacije "Dani Republike Srpske" u Nišu, najavio je šef predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović koji je posredovao potpisivanju Sporazuma.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sestričina

    16:00 // 12. 12. 2022.

    Ma, dajte neka nađu još neki grad koji vodi žena, pa da se posestrimimo!

    • Tetka iz Šiljegovac

      17:53 // 12. 12. 2022.

      @Sestričina - Belu Palanku vodi zamenica on lajn.

  • Deda

    15:28 // 12. 12. 2022.

    Zašto da se pobratimo, pa zar mi nismo bratski narod!? Ili smo mi samo braća po veri, ne po materi!? A i ko svaki brat udari na nas 1914. na Drini!?

  • Ska

    13:58 // 12. 12. 2022.

    Nadam se da je ovo početak povratka autobuske linije Niš-Istočno Sarajevo jer do pre neku godinu ta odlična linija koja je povezivala Niš sa pola RSa (Višegrad, Foča, Sarajevo) radila a sada je najbliži Zlatibor i Užice što se tiče veza iz Niša.
    Mislim da bi povratak ove linije značio i opštini Pale odnosno Jahorini do koje bi se dolazilo tom linijom Niš-Istočno Sarajevo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: