Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 31. 5. 2019.

| Društvo

Još jedno dete se povredilo na "brodiću" u Čairu, roditelji tužili Grad

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
brod čair
Još jedan incident na brodiću, mališan se povredio, roditelji tužili Grad; foto: V. Keser

Dok se igralo na "brodu" u parku Čair još jedno dete se povredilo i to na mobilijaru na koji roditelji već godinama ukazuju da nije bezbedan za igru i da treba da se popravi ili skloni. Majka dečaka koji ima 2 i po godine kaže da će tužiti Grad zbog toga, ali da to nije rešenje i apeluje da se konačno reši problem sa nebezbednom igračkom. U Opštini Medijana tvrde da je "brodić" popravljen i da je odgovornost i na roditeljima.

Da se igranje na mobilijaru u čairskom parku često završi plakanjem, pokazuje i poslednji incident koji se dogodio na "brodiću" 22. maja. Majka dečaka kaže da se mališan povredio na delu kod kormila i da mu je noga propala, jer je falila daska. daske mobilijar Detetu cela noga propala kroz oštećen mobilijar; foto: M. M.

Iako sam bila na toj visini, uopšte nisam videla da nedostaje cela daska. Cela noga mu je propala do prepona. Ja sam se brzo popela, on je plakao i vikao da ga boli, crvenilo je imao na butini. Doktorka nam je rekla da je mogao umalo da polomi nogu ili da se još više povredi - priča majka M. M.

Nakon saniranja povrede pokušala je da obavesti nadležne o nebezbednom igralištu, pre svega policajca koji je bio u blizini, ali joj je rekao da nije nadležan, a više puta je pokušala da obavesti i Komunalnu inspekciju. mobilijar daske Deca se često povređuju na ovoj igrački; foto: Opština Medijana

Rekli su mi da ih stalno zovu za taj brod i da ne zovemo više, da slobodno tužimo grad i da oni samo mogu da postave žutu traku oko broda. Ja sam rekla da urade šta god samo da se deca više ne penju. Nakon dva sata od poziva sam bila opet u parku i naišla je baka izbezumljena sa detetom koje plače jer je propalo kroz isti taj brod na istom mestu. Tu sam stvarno poludela i rešila da ih tužim, jer je ovo stvarno bezobrazluk - ističe majka.

Iako je tužila Grad, napominje da to nije rešenje i da nadležni sigurno znaju za ovaj višegodišnji problem, te apeluje da ga konačno reše.


Opština Medijana: Mobilijar popravljen, odgovornost i na roditeljima

U niškoj Opštini Medijana na čijoj teritoriji se nalazi čairski park kažu da je "brod" popravljen nekoliko dana nakon što je dete palo - 27. maja. popravljen mobilijar Kažu da je mobilijar popravljen nekoliko dana nakon incidenta; foto: Opština Medijana

Kažu i da je izdat nalog da se ceo mobilijar popravi i da su radnici JKP Parking servis to i učinili.

Što se tiče ostalih mobilijara na području GO Medijana inspektori ih redovno obilaze i u slučaju oštećenja odmah se izdaju nalozi za popravku, tako da trenutno nema nebezbednih mobilijara na području opštine Medijana. U slučaju da dođe do oštećenja nalog za popravku se izdaje odmah. Napominjemo i da je prilikom korišćenja dečijih mobilijara odgovornost i na roditeljima - kažu u Opštini Medijana.


Roditelji čije se dete ranije povredilo dobili odštetu

Roditelji 7-godišnjakinje koja je prošle godine propala kroz palubu istog "brodića" u Čairu i na sreću nije teže povređena su tada tužili Grad. Kako kaže njihov advokat dobili su pravosnažnu presudu u svoju korist i 100.000 dinara odštete.

50.000 dinara nam je platio Grad, isto toliko i Opština Medijana. Mi ponovo upozoravamo da to nije rešenje i da nadležni konačno ili poprave ili sklone ovaj mobilijar iz parka, a ne da roditelji rizikuju bezbednost svoje dece i pokreću tužbe - ističu roditelji.

Oni koji izvode decu u park ističu da nisu inspektori, te da očekuju da je mobilijar bezbedan za igru i zato apeluju da se neko pozabavi nebezbednim igračkama kojih je na pretek, jer bi neko dete moglo ozbiljno da se povredi.

Podsetimo, osim ovih incidenata u poslednjih godinu dana, na istom mobilijaru je pre 3 godine propao dvogodišnjak koji na sreću nije povređen i zabrinuti roditelji, bake i deke su još tada apelovali da su mnoge igračke u niškim parkovima nebezbedne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    14:09 // 3. 6. 2019.

    Sve vas ja razumem, i ja sam roditelj i najveci je strah povreda deteta. Ali kako moze da bude grad ili opstina ili ko vec odgovoran ako sam ja pustio dete da se igra na "mobilijaru" koji je vec dokazano nebezbedan? Ja posle prvog slucaja povrede deteta na tom brodu vise nikad nisam dozvolio mom detetu da se tu igra. Narocito zbog straha od onog gvozdenog kormila koje je vec gore neko pomenuo.

  • Milka Krstić

    12:42 // 2. 6. 2019.

    Taj ko je postavio ovaj brodić treba da odgovara! Ne radi se samo o polomljenim daskama, već o samoj konstrukciji koja je užasno nebezbedna. Svaki put gledam ono kormilo od metala koje, dok jedno dete okreće, drugo dete je u ozbiljnoj opasnosti da mu kormilo slomi vilicu! Alo ljudi, sklanjate tu skalameriju! Ne popravljajte - sklanjajte je! Deca su to, teško ih je skoloniti od tog užasa!

  • dv

    16:15 // 1. 6. 2019.

    ja bih tebe tuzio gospodjo jer nisi vodila racuna o svom detetu.

    • cekaj malo

      10:39 // 3. 6. 2019.

      Ajde, zbog prebrižnih roditelja koji ne dozvoljavaju deci da mrdnu 1 metar samostalno i koji se sa svojojm decom pentraju barabar po brodicu i drugim dečijim mobilijar sad imamo situaciju da je većina mobilijara u nekom kvaru. Mobilijari ZA DECU su namenjeni deci i deca treba da ih koriste. Naravno, potrebno je da roditelj/staratelj prati dete, ali u nekoj normalnoj meri i da pusti dete da se igra

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: