Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:41, 31. 5. 2019.

Još jedno dete se povredilo na "brodiću" u Čairu, roditelji tužili Grad

brod čair Još jedan incident na brodiću, mališan se povredio, roditelji tužili Grad; foto: V. Keser

Dok se igralo na "brodu" u parku Čair još jedno dete se povredilo i to na mobilijaru na koji roditelji već godinama ukazuju da nije bezbedan za igru i da treba da se popravi ili skloni. Majka povređenog dečaka koji ima 2 i po godine kaže da će tužiti Grad zbog toga, ali da to nije rešenje i apeluje da se konačno reši problem sa nebezbednom igračkom. U Opštini Medijana tvrde da je "brodić" popravljen i da je odgovornost i na roditeljima.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Aca

    21:32 // 31. 5. 2019.

    Ljudi shvatite vec jednom da grad vode nestrucni i neuki ljudi!

  • Постоји ли одговорност за животе и здравље деце по парковима?

    15:57 // 31. 5. 2019.

    Да ли постоји неки правилник о безбедности дечијих мобилијара?Ко контроише исправност и безбедност дечијих мобилијара свуда по Нишу?У ком временском интервалу се они контролишу?Уколико се не контролишу, ко је зато одговоран да се малишани и деца Ниша играју на небезбедним играчкама у нишким парковима?У Београду иснпекције контролишу безбедност и издају сертификате у редовним временским интервалима

    • Marija

      16:47 // 31. 5. 2019.

      A po kom pravilniku su prepravili Cair automobilima, trombolinama i gumenim zamkovima na kojima deca svakodnevno lome ruke. Po pravilniku burazerske ekonomije i reketa. Cair je postao strasno mesto!

    • neokojsi

      17:35 // 31. 5. 2019.

      Abe batke kude ti zivejes imas li predstavu?

    • vrandol

      18:25 // 31. 5. 2019.

      a kakve veze ima funkcionisanje ma koje vrste u beogradu i u nisu?

  • Marija

    16:45 // 31. 5. 2019.

    Taj brod je još najmanji problem u Čairu. Da li neko vidi ludnicu od nebezbednih gumenih zamkova, automobila i trombolina. Pitajte dečiju hirurgiju koliko dece ima prelome ruku i nogu upravo na tim ,,privatnim" mobilijarima. Da ironija bude kompletna, u parku Sveti Sava su zabranjeni automobili posle nesreće, a u Čairu (ista opština) nisu! Vašar je pristojno mesto u odnosu na Čair!

  • Dragan

    17:46 // 31. 5. 2019.

    Prosle nedelje je i moje dete propalo na identican nacin,kroz tu rupu,na galiji. Tu nedostaje daska na palubi kod kormila, a roditelj to ne moze da vidi odozdo! Razmisljam i ja o podnosenju prijave, mada se dete nije ozbiljnije povredilo, osim ogrebotine i nagnjecenja na butini,ali se silno uplasilo i ima strah od tog broda nadalje! Zaista ne razumem toliku nebrigu grada za bezbednost dece!

    • Naravno da tuzite

      00:28 // 3. 6. 2019.

      Naravno da treba opstinu Medijana da tuzite, i njih i grad. Neka placaju ljudima odstete a ne da bacaju novac za raznorazne ugovore o PP poslovima, osposobljavanjima i ostalim izmisljenim ugovorima za neradnike.

  • Ouzo

    20:13 // 31. 5. 2019.

    Nema ovde mnogo filosofije,kvazi vlast rezonuje ovako-bas me briga,ne ide kazna,presuda,iz mog dzepa i nasa deca se ne igraju na ovakvim mestima,ne mesaju se sa decom obicnih ljudi!

  • Dr Teodora

    19:00 // 31. 5. 2019.

    Od kad je "Stajkovce" iztrgovan za Predsednika sve je krenulo naopako !

  • vodite racuna

    16:47 // 31. 5. 2019.

    Kad kupim detetu igracku proverim da li je BEZBEDNA,a kamo li da ga odvedes u park i samo pustis.Kod nas ni skolske klupe nisu bezbedne,a kamo li mobilijari.

    • Marija

      22:05 // 31. 5. 2019.

      Tacno, ali ova rupa se nije videla sa zemlje. Jedino ako se penjete s detetomn po mobilijaru, sto niko ne radi, jer nije predvidjen za odrasle.
      Lako je suditi, majka je u ovom slucaju potpuno nevina.

  • Posmatrac

    17:13 // 31. 5. 2019.

    Pih! Kad odgovornosti ne podlezu doktori koji svojom nesavesnoscu, nestrucnoscu, bahatoscu i nemarom otvoreno ubijaju pacijente u Nisu- koga jos briga za tamo neko dete i neku trulu dasku?! Dete je to- procice.

  • Milka Krstić

    12:42 // 2. 6. 2019.

    Taj ko je postavio ovaj brodić treba da odgovara! Ne radi se samo o polomljenim daskama, već o samoj konstrukciji koja je užasno nebezbedna. Svaki put gledam ono kormilo od metala koje, dok jedno dete okreće, drugo dete je u ozbiljnoj opasnosti da mu kormilo slomi vilicu! Alo ljudi, sklanjate tu skalameriju! Ne popravljajte - sklanjajte je! Deca su to, teško ih je skoloniti od tog užasa!

  • Biti roditelj nije mala stvar

    13:18 // 1. 6. 2019.

    Ako roditelji već znaju da taj brodić nije bezbedan, zašto dozvoljavaju svojoj dečici da se penju?! Ima tu i roditeljske odgovornosti!

  • dv

    16:15 // 1. 6. 2019.

    ja bih tebe tuzio gospodjo jer nisi vodila racuna o svom detetu.

    • cekaj malo

      10:39 // 3. 6. 2019.

      Ajde, zbog prebrižnih roditelja koji ne dozvoljavaju deci da mrdnu 1 metar samostalno i koji se sa svojojm decom pentraju barabar po brodicu i drugim dečijim mobilijar sad imamo situaciju da je većina mobilijara u nekom kvaru. Mobilijari ZA DECU su namenjeni deci i deca treba da ih koriste. Naravno, potrebno je da roditelj/staratelj prati dete, ali u nekoj normalnoj meri i da pusti dete da se igra

  • Milan

    14:09 // 3. 6. 2019.

    Sve vas ja razumem, i ja sam roditelj i najveci je strah povreda deteta. Ali kako moze da bude grad ili opstina ili ko vec odgovoran ako sam ja pustio dete da se igra na "mobilijaru" koji je vec dokazano nebezbedan? Ja posle prvog slucaja povrede deteta na tom brodu vise nikad nisam dozvolio mom detetu da se tu igra. Narocito zbog straha od onog gvozdenog kormila koje je vec gore neko pomenuo.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: