Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:25, 8. 2. 2023.

| Društvo

Još nema novog mosta u niškoj Tvrđavi, kad će biti gotov ne zna se

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
inspekcija most 3
Prvobitni rok bio je 90 dana; foto: JV / Tamara Radovanović

Više od godinu dana nakon što je potpisan ugovor za obnovu drvenog mosta u niškoj Tvrđavi i više od dva meseca pošto je stari uklonjen, novi most nije izgrađen, nema građevinske table, radnika, ni mašina. Tu je samo traka građevinske inspekcije sa natpisom "zatvoreno gradilište". Iz firme zadužene za rekonstrukciju tvrde da je sve u redu, da je to verovatno prva traka koju su našli oni koji su obezbeđivali teren i da će mosta biti uskoro, dok iz Grada kažu da je traka tu jer se rekonstrukcija radi po nalogu građevinske inspekcije.

inspekcija most 1 Iz firme "Kolarević" tvrde da je sve u redu; foto: JV / Tamara RadovanovićIz firme Kolarević iz Pojata, koja je zajedno sa Spektar investom iz Paraćina dobila posao na tenderu, tvrde da nema nikakvih problema sa inspekcijom, da je u toku proizvodnja mosta i da će uskoro početi montaža, za koju će biti potrebno nekoliko dana.

Verujem da su samo stavili prvu traku koju su našli, ko je već tamo obezbedio to, tako da nema nikakvih problema - navodi Dušan Kolarević iz firme Kolarević.

Na pitanje da li ima problema, koji je rok za završetak radova i zašto nema građevinske table - ne odgovaraju ni iz Uprave za građevinarstvo, ni iz Direkcije za izgradnju.

inspekcija most 2 Iz Direkcije ne odgovaraju; foto: JV / Tamara RadovanovićIako na traci piše da je gradilište zatvoreno, iz Grada Niša kažu da je traka tu zato što se most rekonstruiše po nalogu građevinske inspekcije.

Most se rekonstruiše po nalogu građevinske inspekcije. Zato je traka postavljena. U slučajevima rekonstrukcije, građevinska tabla se ne postavlja jer je postojeće, zatečeno stanje - odgovaraju iz Grada.

Direkcija je januara 2022. sa dve firme koje su dobile posao na tenderu potpisala ugovor vredan oko 9,4 miliona dinara i tada je naveden rok od 90 dana.

U međuvremenu, zbog poskupljenja sirovina, porasla je cena izgradnje novog mosta, pa će on umesto 9.368.528 dinara sa PDV-om koštati 11.450.111,65 dinara sa PDV-om.

inspekcija most 4 Građani i dalje koriste tunel kao prolaz; foto: JV / Tamara RadovanovićPodsetimo, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je pre oko mesec dana rekla da je počela montaža i tada su postavljeni delovi konstrukcije mosta. Osim toga što je postavljena traka na kojoj piše “građevinska inspekcija” i "zatvoreno gradilište", ništa se od tada nije promenilo.

Stari most uklonjen je u novembru. Već mesecima đaci i studenti tehničkih fakulteta i škola moraju da koriste mračni tunel kao alternativni prolaz, a građani smatraju da je gradilište neobezbeđeno i da žičana konstrukcija i trake nisu dovoljne.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    19:06 // 8. 2. 2023.

    Да се ја питам, протерао бих аутобус овуда!

  • Mostovi...

    16:26 // 8. 2. 2023.

    ...su kriptonit ovog grada.

  • Ali

    15:44 // 8. 2. 2023.

    Biće prvo prugu da izmestimo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: