Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 19. 5. 2023.

| Društvo

Još nepoznato kada će Vojvode Putnika u Nišu biti završena, Sotirovski kaže: “Biće, ne bojte se”

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
vojvode putnika 3
Trotoari nebezbedni za pešake; foto: JV / Tamara Radovanović

Iako su završetak rekonstrukcije Ulice vojvode Putnika u Nišu nadležni najavljivali za proleće 2023, ni skoro dva meseca od početka tog godišnjeg doba radova tamo nema. Gradonačelnica Dragana Sotirovski poručuje: “Biće, ne bojte se”. I dalje ne precizira “početak završetka” ulice, ali najavljuje izgradnju kružnog toka.

30. maja zvanično počinje rekonstrukcija ulice. Ona biva zatvorena, pa otvorena za saobraćaj, prate je protesti stanara i problemi sa izmeštanjem kablova i trafo-stanice. Ni skoro godinu dana kasnije nije završena.

vojvode putnika 1 Vozači se žale na kružni tok; foto: JV / Tamara RadovanovićKrajem oktobra, iako nezavršena, ulica na Bubnju otvorena je za saobraćaj. Građani su imali brojne primedbe na njen izgled, pre svega na novoizgrađeni kružni tok i na to što je ulica uža nego ranije.

Trotoari u tom trenutku nisu još bili završeni. Sada je deo završen, ali deo je i dalje u blatu, prašini i kamenju. Baš tu je i autobusko stajalište.

Ne znam kad će ovo više da završe. Pre neki dan sam pala i povredila se, trebalo je da se žalim Gradu, ne znam zašto nisam - priča građanka dok čeka autobus.

I vozači su dodatno oprezni jer je asfalt na nekim mestima već propao, šahte su ulegle, a kružni tok, kako ocenjuju neki od njih, nebezbedan, naročito za autobuse.

Asfalt i dalje nema završni sloj, koji je najavljen za proleće ove godine. Na pitanje novinara Južnih vesti o tome kada će se radovi nastaviti i kada će biti gotovi, gradonačelnica Niša poručuje: “Biće, ne bojte se”.

O početku ćete biti obavešteni jer ću početak najaviti, odnosno početak završetka te ulice, s obzirom na to da su se dugo čekali saglasnost EPS-a, izmeštanje kablova, rušenje trafo-stanice... Kad vam građani jave da se ruši trafo-stanica, znajte da će vrlo brzo početi izgradnja kružnog toka - navodi ona.

vojvode putnika 2 Rekonstrukcija započeta još 30. maja 2022; foto: JV / Tamara RadovanovićGrađani, a pre svega stanari Vojvode Putnika, tako i dalje ostaju uskraćeni za informaciju kada će dočekati “početak završetka” radova.

Podsetimo, nije prošlo ni mesec dana od otvaranja ulice za saobraćaj kada je tamo bilo neophodno prvo “krpljenje”, pošto je zbog kiše ispala šahta i ulegao asfalt.

Rekonstrukcija je počela 30. maja 2022. i ispratili su je višenedeljni zastoji u radovima zbog izmeštanja trafo-stanice, optužbe gradonačelnice da žitelji kradu građevinsku tablu i gorivo iz mašina, preopterećenost Ulice Dimitrija Tucovića, gde su bili preusmereni i autobusi, kao i protesti stanara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    18:31 // 20. 5. 2023.

    Slavoljube i Rako, samo na pocetku dodati --Mili Boze, cuda velikoga...

    • Smuk II

      21:53 // 20. 5. 2023.

      @Torpedo : A možda ... "Mili Bože , čuda nenormalnoga..." !

  • Električar Slavoljub

    09:59 // 20. 5. 2023.

    Ulicu gradili Vojvode Putnika,
    ulicu gradili tri godine dana,
    tri godine sa trista majstora;
    Ne mogaše trotoare podignuti,
    a kamoli kružnog toka sagraditi...

    • Бата Рака из Ниш

      15:56 // 20. 5. 2023.

      Што мајстори за дан га саграде,
      То све Гага за ноћ обаљује!

  • Dragan

    09:50 // 20. 5. 2023.

    U oktobru bice u novembru
    u novembru bice u decembru
    bice bolje sto me vise loze
    meni gore biti ne moze

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: