Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 27. 10. 2023.

| Društvo

Još nije popravljen magnet u niškom Kliničkom koji ne radi već 4 meseca

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
novi magnet
I dalje ne radi, nepoznato kada će biti popravljen; foto: KC Niš

Nova magnetna rezonanca, koja se za nepunih 6 godina kvarila 6 puta, pacijentima u Nišu nije dostupna već 4 meseca i još nije popravljena, potvrdili su iz Univerzitetskog kliničkog centra. Ugovor o popravci koji su zaključili još krajem jula, sa firmom GE HOLDINGS iz Beograda za skoro 4 miliona dinara, važi 12 meseci, ali nije poznato da li je to i rok za popravku.

Aparat za magnetnu rezonancu je kupljen 2017. godine za 1,6 miliona evra i zbog njega je rušen zid tek izgrađenog novog Kliničkog centra u Nišu, a prema istraživanju Južnih vesti u kvaru je bio čak 6 puta, a popravke su koštale najmanje 156.000 evra.

Od 15. juna ove godine ponovo nije dostupan pacijentima, zbog kvara gradijentnog pojačala, a UKC Niš je čekao da se odobri novac i u julu pokrenuo pregovarački postupak kako bi što pre izabrali "majstora" za popravku.

U zvaničnim dokumentima stoji da je ugovor sa firmom koja se jedina javila, GE HOLDINGS iz Beograda, zaključen 31. jula za 3.876.000,00 sa PDV-om, a da je rok njegovog trajanja 12 meseci.

Iz UKC Niš su na pitanja da li je popravljen ovaj medicinski aparat samo odgovorili "ne" i nisu precizirali kada će biti.

Takođe su odgovorom "da" potvrdili da je u međuvremenu aparat u starom delu niškog Kliničkog nesmetano radio.

Na pitanje da li je zbog kvara aparata u novoj zgradi bilo zastoja i da li se povećala lista zakazivanja zbog toga, odgovorili su ponovo jednom rečju.

Ne - odgovor je UKC Niš.

Kako nije poznato koji je rok za popravku, ne zna se kada će ovaj aparat, koji je inače korišćen za dijagnostiku svih hospitalizovanih pacijenata u UKC Niš, ponovo biti dostupan pacijentima.

Podsetimo, novi mamograf pre nekoliko dana dobio je Leskovac, a dok pacijenti u Nišu čekaju popravku onog koji već imaju, Vučić najavljuje da će do kraja godine još četiri grada u Srbiji dobiti najsavremenije mamografe i magnetne rezonance - Užice, Kragujevac, Niš i Kladovo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Дејан

    03:50 // 28. 10. 2023.

    Апарат за разбијање камена у бубрегу не ради ево већ 30 година ,нема делова!!!
    Али зато код приватника ради !!!

    • Var tehnolog

      19:14 // 28. 10. 2023.

      Privatnik od toga zivi, zaradjuje ! U,drzavnom zdravstvu se raduju da se pokvari, da ne rade ! Plata je ista,problem objektivan i bas nas briga !
      A, serviseri i beze od drzavnog zdravstva, dok naplate ,para se obezvredi, kod privatnika, zavrsis posao, pare legnu na racun ! Surova realnost !

  • Bravo Perisicu

    20:44 // 27. 10. 2023.

    Iskrene cestitke Perisicu koji je unistio KC Nis, do temelja. Kao sto je unistio i grad. Niko kao on zaista.
    Magnet se ne popravlja da bi pacijenti isli privatno. Zbog nepruzanja zdravstvene zastite pacihentima neko bi trebao u zatvor. Ovoliko kvarova na aparatu znaci samo dve stvari:
    1) ili ga namerno kvare,
    2) ili su kupili neki rashodovan aparat za velike pare i podelili proviziju.

  • Tajanstveni Alan

    19:21 // 27. 10. 2023.

    Ma, ste ce nam ! Ovde je narodu bitno da Prvorodjenom bude dobro i da je zdrav, mi smo,ionako, Srbi III reda !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: