Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:29, 9. 1. 2019.

| Društvo

Još nije postavljen semafor kod “Kalče” i ne zna se kad će

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
pesacki
Semafpri ove godine, ali ne zna se kada; foto: D. T.

Iako je gradski većnik Igor Vojinović najavio da će do kraja prošle godine početi da radi semafor na pešačkom prelazu kod “Kalče” u centru Niša, koji je “problematičan” i za pešake i za vozače, njega još nema, a većnik kaže da će biti postavljen ove godine, ali ne precizira i kada.

Mesto na kome se susreću vozači i pešaci, a koji često pravi probleme i gužve u centru grada trebalo je da bude obezbeđen “svetlosnim upozorenjem” do kraja 2018. godine.

To je još krajem avgusta prošle godine najavio gradski većnik Igor Vojinović, objašnjavajući tada da se “obezbeđuje dokumentacija koja je neophodna za postavljanje uređaja i priključenje semafora na električnu mrežu”.

Ipak, Vojinović sada kaže da je tek u toku “izrada projekta saobraćajne signalizacije” i ne odgovara na pitanja novinara koji je novi termin da semafor počne da radi.

U toku je izrada projekta saobraćajne signalizacije, nakon čega će biti pribavljene dozvole i odobrenja za postavljanje svetlosne signalizacije. Programom uređivanja i izgradnje za 2019.godinu predviđena su sredstva za realizaciju postavljanja semafora kod "Kalče" - odgovara Vojinović.

Podsetimo, Vojinović je osim semafora na ovom pešačkom prelazu najavio da je u planu da se oni postave i kod Doma zdravlja, odnosno na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Vojvode Tankosića.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ja-znam

    22:02 // 10. 1. 2019.

    Ja mislim da treba i kruzni tok za pesake da naprave

  • Mrak,mrak,totalni je mrak

    21:10 // 10. 1. 2019.

    Ako će da ga postavi i održava P. servis ko što odrźava ulično osvetljenje u gradu,bolje nemoj.Pola grada mesecima u mraku,ko da smo u srednjem veku.

  • Filing Naucna fantastika

    12:30 // 10. 1. 2019.

    Lepsi je pogled sa prozora sa 1700 metara na priridu uz stripove. Ni za mulion eura i sto semafora.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: