Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:01, 14. 3. 2014.

| Društvo

Još pet novih česama do kraja aprila

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
490x370-cesma-kej.jpg
Prva će biti završena česma na nišavskom keju

Do kraja aprila u Nišu će biti postavljeno još pet novih česama, dok će do početka leta i potpuno biti završen projekat “17 česama za 17 vekova hrišćanstva”, najavljuju iz Gradske opštine Medijana.

Prošle godine je u okviru ovog projekta izgrađeno 6 česama, a predsednik GO Medijana Nebojša Krstić navodi da se za nastavak čekao početak nove građevinske sezone, kao i završetak zakonskih procedura.

On kaže da će prva biti završena česma na nišavskom keju, na platou ispred hotela “My place”, i to za nedelju dana.

cesma sindjelicev trg Idejno rešenje za česmu na Siđelićevom trgu

-  Do Uskrsa očekujemo da još pet česama bude na svojim mestima i to na Trgu Kralja Aleksandra, Sinđelićevom trgu, na Bulevaru Nemanjića i na Duvaništu. U izgradnji su i česme koje su poklon Pirota i Bele Palanke, tako da ćemo najverovatnije do početka leta projekat završiti - kaže predsednik opštine Medijana.

Prema rečima Krstića, opština Medijana je novom Odlukom o komunalnoj delatnosti po prvi put ovlašćena da gazduje javnim česmama, pa će sve postojeće česme, kako kaže, biti popravljene.

- Naložili smo da se na svim postojećim česmama promeni protok vode, tako da nigde neće voda teći non-stop i u nedogled. Sve će imati slavine čime ćemo uštedeti dosta novca - kaže Krstić.


Srušena česma “vaskrsava” na Uskrs

cesma sv trojice Kako je izgledala česma Svetog TrojiceČesma Svete Trojice na Trgu patrijarha Pavla, koja je uništena u novembru prošle godine prilikom saobraćajne nezgode, biće popravljena i vraćena na svoje mesto na Uskrs, 20. aprila, kaže predsednik opštine Medijana.

Prema rečima Krstića, postignut je dogovor sa ocem mladića koji je srušio česmu, pa će on platiti popravku i njeno vraćanje u prvobitno stanje.

- Preuzeo sam kontrolu nad realizacijom popravke i verujem da će sve biti u redu, tako da će ona uskoro zasijati u novom vaskrsnom sjaju, na dobrobit svih gradjana Niša. Njeno osvećenje će biti na dan Uskrsa, što će biti simbolični detalj iz njenog života, stradanja i vaskrsa - kaže autor i donator ove česme Ivan Redi.

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Deda Djole

    13:54 // 20. 3. 2014.

    Divna vest, cestitam gradu !

    Nadam se da su napravljeni i ugovori o odrzavanju tih cesama

  • JELENA

    09:39 // 19. 3. 2014.

    Lepo je sto se ulaze, ali samo cesme svuda...postoje i druge stvari, Cele kula pogledajte malo kako je ispred nje, dolaze turisti, klupice ispred, smece...ruglo....sramota !

  • mariza

    17:30 // 16. 3. 2014.

    A šta će nam tolike česme?Ako nemaju ideje neka pitaju gradjane!A tek šta će ona crkvica preko puta železničke stanice,autobuskog stajališta,kineskog centra i kafane Atina???

    • misko

      10:44 // 24. 3. 2014.

      Jel bi 'teo džamijicu umesto crkvice?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: