Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:34, 25. 5. 2011.

| Društvo

Još se čeka imenovanje direktora Kliničkog centra Niš

Autor:B.G. i P.B.Izvor:Južne vesti
Dušan Petrović

NIŠ - Ni četiri meseca nakon završetka konkursa Vlada Srbije nije raspravljala o predlogu Upravnog odbora Kliničkog centra Niš o imenovanju direktora ove ustanove.

Novi predsednik Kadrovske komisije Vlade Srbije, ministar Dušan Petrović, ocenio je za Južne vesti da je "reč o političkom pitanju" i uputio nas na Ministarstvo zdravlja.

- Onog momenta kada budemo dobili "zeleno svetlo" od Ministarstva zdravlja ja ću staviti tu tačku na dnevni red Komisije. Sve zavisi od njih - rekao je Petrović (DS).

Ipak, komentar ministra zdravlja Zorana Stankovića nismo uspeli da dobijemo. Na telefon "Službe za odnose s javnošću" ovog ministarstva niko se ne javlja, a ista je situacija i sa svim ostalim brojevima koji su navedeni u "kontakt" rubrici sajta Ministarstva zdravlja.


Nakon sprovedenog konkursa, početkom februara ove godine Upravni odbor ove ustanove, kojim je predsedavao Boško Ristić (DS), za direktora Kliničkog centra Niš predložio je dr Zorana Radovanovića, funkcionera SPS. 

Ovu odluku odmah je osporio lokalni odbor G17 plus, tvrdeći da ta funkcija po koalicionom dogovoru pripada toj stranci. Istog momenta počeo je pravi medijski rat, u kome nisu bili ni pošteđeni novinari, koje je Branislav Jovanović (G17) optužio da objavljuju "naručene tekstove".

Prvi čovek "stranke eksperata" Mlađan Dinkić, gostujući na niškoj TV5 izjavio je da bez obzira na predlog Upravnog odbora, Radovanović neće biti direktor.

- Radovanović neće biti direktor Kliničkog centra, biće Kamenov. Sačekajte i videćete, tako će biti - kategoričan je bio Dinkić.

Sredinom februara Kadrovska komisija Vlade Srbije, kojom je u to vreme rukovodio ministar Oliver Dulić (DS), odlučila je da za vršioca dužnosti direktora predloži dr Borislava Kamenova (G17), koji je bio Radovanovićev protivkandidat na Konkursu, ali je njegova kandidatura odbačena kao neregularna.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Stojan Petrovic

    18:53 // 8. 8. 2011.

    I jos uvek nista!

  • Vlada

    14:52 // 26. 5. 2011.

    Poštovani gospodine Ministre svaka čast! Očigledno je da je zakon posebna kategorija koja se koristi po potrebi i to vrlo retko.Verovatno zato što Vam to ne ide u prilog.Nekako mi nije jasno da ekspresno postavljate čoveka koji nije ispoštovao konkurs,a uporno diskriminišete osobu koja je isti ispoštovala.Imate li zakonsko pravo da opstruišete ovu odluku upravnog odbora zarad ličnih interesa.Premijerov posao je da Vas pozove na odgovornost zbog ovakvog uzurpiranja ministarstva zdravlja.Možda Dinkić smatra da je ovo ministarstvo regulisano naslednim pravom te pripada isključivo stranci G 17+.Ako još i pacijenti moraju biti članovi iste onda smo ugasili načisto.Decentralizacija koja se diktira iz Beograda?Nije mi jasno kakva je to decentralizacija ako odluke dolaze odozgo?Ako se radi i o farsi ovo je previše.Ovaj klinički centar sve više liči na stovarište građevinskog materijala,a sve manje na klinički centar.Pacijenti se leče lekovima a ne ciglama.Možda ja nisam u toku da je to alternativna metoda lečenja ciglama dr URS Jovanovića!

  • Moca

    09:33 // 26. 5. 2011.

    Eksperti ce sve uciniti da se ne izabere direktor iz neke druge stranke. Jedino tako ce biti sigurni da nece izaci na videlo kriminal koji je vrsio dosadasnji direktor . Nabavke, tenderi, zaposljavanja su njegov veliki ucinak, i covek sada ima kucu u elitnom delu Nisa za osam godina svog mandata.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: