Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:30, 3. 9. 2020.

| Društvo

Još se čeka na sanaciju klizišta koje je odnelo put kod Babušnice

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
odron
Vozači čekaju na sanaciju više od godinu dana; foto: Lj. F.

Ni nakon više od godinu dana od kada je klizište odnelo deo puta prema Zvonačkoj Banji kod sela Raljin u opštini Babušnica, ova deonica i dalje nije sanirana i predstavlja opasnost za vozače. U Putevima Srbije kažu da je projekat za sanaciju gotov i da očekuju početak radova, kako kažu - u narednom periodu.

"Pitanje sanacije ovog klizišta razmatrano je kao jedan od prioriteta" - bio je odgovor nadležnih u Javnom preduzeću Putevi Srbije decembra 2019. godine na pitanje novinara Južnih vesti kada će se problem sa odronom puta u babušničkoj opštini rešiti.

Više od 9 meseci kasnije, odron i dalje stoji, klizište je odnelo još veći deo deonice i problem se ne rešava.

Vozači i dalje oprezno voze na ovom delu i čekaju na sanaciju klizišta, a kada će se to dogoditi, ne znaju ni u Putevima Srbije, preduzeću koje je zaduženo za održavanje državnih puteva poput ovog. klizište Klizište se širi, problem ne rešava; foto: Lj. F.

Završena je projektno-tehnička dokumentacija i napravljen izveštaj sa predmerom i predračunom za sanaciju klizišta na državnom putu II A reda, deonica od Babušnice do Zvonca, ispred sela Raljin - odgovaraju iz ovog preduzeća.

Projekat je gotov, a datum kada će se krenuti sa radovima je i dalje nepoznat. U ovom preduzeću kažu - u narednom periodu. signalizacija Privremena signalizacija stoji više od godinu dana; foto: Lj. F.

Na osnovu navedene dokumentacije u narednom periodu očekuje se nalog za početak radova na sanaciji klizišta - kažu u Putevima.

Do konačnog rešenja problema, vozače mole za razumevanje i strpljenje i apeluju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, kao i da poštuju privremenu saobraćajnu signalizaciju, koja je, iako joj naziv kaže privremena, na ovom mestu više od godinu dana.

put Klizište odnelo jednu traku; foto: Lj. F.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija

    16:32 // 4. 9. 2020.

    Nema ti da reaguju dok se put skroz ne otkine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: