Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:07, 3. 3. 2018.

| Društvo

Još se ne zna kada će biti otvoren dnevni boravak za stare

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
dnevni boravak
Za puštanje u rad čeka se dozvola ministarstva, foto: B. Antić

Iako je adaptacija dnevnog boravka za stare u Leskovcu završena novembra prošle godine, za puštanje u rad ove ustanove, prema rečima direktorke Gerontološkog centra Gordane Savić, još se čeka odobrenje resornog ministarstva.

Ministrarstvo, kaže Savićeva, treba da uradi sistematizaciju radnih mesta u ovoj ustanovi, pošto će, dodaje, ovo biti prvi dnevni boravak za starije u okviru javne ustanove. Osim ovoga, za dozvolu za rad potrebno je i da institucija i ministarstvo formiraju cene ove usluge.

U dnevnom boravku trebalo bi da radi 7 ljudi, ali tu odluku i sistematizaciju radnih mesta mora da uradi ministarstvo. Ovde bi, u dve smene, bilo po 16 poluzavisnih korisnika koje bi mi dovozili i odvozili - kaže Savić. kuhinja Korisnicima će biti dostupna i kuhinja, soba za odmor, ali i biblioteka, foto: B. Antić

Pored dnevnog boravka i kuhinje, korisnicima će biti dostupna i biblioteka, kao i soba za odmor, koja, kaže Savićeva, ima 4 kreveta. U adaptaciju dnevnog boraka, dodaje, uloženo je 8 miliona dinara.

Inače, usluge Gerontološkog centra u Leskovcu koristi 180 ljudi, koliki je i njen kapacitet.

Podsetimo, otvaranje dnevnog boravaka prvi put je najavljeno krajem 2015. godine. U njemu bi boravile starije osobe koje nisu u potpunosti zavisne od drugih ili koje žive sa svojim porodicama, ali im je donekle potrebna nega dok su ukućani na poslu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: