Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 6. 11. 2019.

| Društvo

Još se ne zna kada će biti završena rekonstrukcija leskovačke škole “Josif Kostić”

Autor:Bojana StamenkovićIzvor:Južne vesti
Osnovna škola
Rokovi za završetak radova probijani 3 puta, foto: Bojana Antić

Iako je poslednji dati rok za završetak rekonstrukcije Osnove škole “Josif Kostić” u Leskovcu bio kraj 2019, druga faza, koja prvobitnim projektom nije ni bila planirana, još nije počela. Do kraja 2019. ostalo je nešto manje od 2 meseca, a da li će se đaci u novoj godini vratiti u svoje klupe - ne zna se, jer nadležni ne govore kada će radovi biti završeni.

Loš projekat, odsustvo komunikacije i prebacivanje odgovornosti pratili su ovaj projekat, a rokovi su pomerani 3 puta - najpre za januar 2019, zatim za maj, a poslednji je kraj tekuće godine.

“Raseljeni” đaci treću školsku godinu zaredom nastavu pohađaju na 3 lokacije, a kada će se vratiti u svoje klupe, nije poznato. Osnovna škola "Josif Kostić" Učenici i dalje van svojih klupa, foto: Bojana Antić

Iako je prvobitni projekat podrazumevao energetsku sanaciju škole, u toku radova ustanovljeno je da se mora uraditi i međuspratna konstrukcija. Taj deo radiće u drugoj fazi, a prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, radovi bi trebalo da krenu za petnaestak dana.

Potpisali smo sa izvođačem radova ugovor, Tončev gradnja iz Surdulice radi, a novac ide preko Kancelarije za javna ulaganja. U narednih 15 dana trebalo bi da krenu sa radovima i nešto što je predstavljalo problem svih nas smo rešili. Još jedno izvinjenje roditeljima i deci i nastavnicima - rekao je Cvetanović.

Druga faza koštaće 60 miliona dinara, a Cvetanović nije precizirao hoće li radovi biti završeni do kraja 2019. Osnovna škola "Josif Kostić" Leskovac Radovi na drugoj fazi još nisu počeli, foto: Bojana Antić

Ipak, prema konkursnoj dokumentaciji javne nabavke, rok za završetak druge faze je 100 dana, te postoji šansa da đaci ni drugo polugođe neće početi u svojim klupama.

Podsetimo, rekonstrukcija škole počela je decembra 2017. godine i po prvobitnom planu trebalo je da bude završena za 100 dana.

Zbog stalnog kašnjenja roditelji su pretili ispisivnajem dece iz škole, a opozicionari pozivali na ostavke direktora i šefa Odeljenja društvenih delatnosti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VASA22

    17:58 // 8. 11. 2019.

    Dobice ova skola uskoro izgled i uslove kakve zasluzuje, jesu se radovi oduzili ali mislim da raoditelji trebaju imati strpljenja. Uskoro se krece u realizaciju druge faze...

  • Beta

    19:33 // 7. 11. 2019.

    Izgleda da nas narod zna samo da kritikuje i nalazi dlaku u jajetu. Svi kritikuju radove na skoli, a niko se ne pita i ne pohvali napor i dobru nameru gradonacelnika sto se izborio da ova skola bude renovirana po prvi put posle mnogo godina. Ljudima je izgleda bilo bolje da im deca idu u skolu cija je konstrukcija toliko bila dotrajala da je njena dalja upotreba mogla da uzrokuje ogromnu stetu.

    • Nislija

      12:30 // 12. 11. 2019.

      Istina....

  • Zvoncica

    13:50 // 7. 11. 2019.

    Bitno je da je prepoznata vaznost renoviranja ove najstarije obrazovne ustanove u Leskovcu od strane lokalne samouprave. Istina je da su se radovi oduzili i da je rok probijen, ali ono sto je bitno je da su problemi reseni i da ce se djaci ubrzo vratiti u svoje klupe i imati najmoderniju i najbolje opremljenu skolu u regionu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: