Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 6. 11. 2019.

Još se ne zna kada će biti završena rekonstrukcija leskovačke škole “Josif Kostić”

Osnovna škola Rokovi za završetak radova probijani 3 puta, foto: Bojana Antić

Iako je poslednji dati rok za završetak rekonstrukcije Osnove škole “Josif Kostić” u Leskovcu bio kraj 2019, druga faza, koja prvobitnim projektom nije ni bila planirana, još nije počela. Do kraja 2019. ostalo je nešto manje od 2 meseca, a da li će se đaci, koji treću godinu zaredom nastavu pohađaju na 3 lokacije, u novoj godini vratiti u svoje klupe, ne zna se, jer nadležni ne govore kada će radovi biti završeni.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Bogi

    14:56 // 6. 11. 2019.

    Cvetanovic je obnovio mnoge skole u Leskovcu, vrtice, igralista, napravio parkice za decu, avantura park, tako da ce i ova skola u skorije vreme biti zavrsena. Radi se o najstarijoj skoli koja trpi kompletnu rekonstrukciju. Leskovac ce se ponositi ovom skolom.

  • Profesorka

    14:57 // 6. 11. 2019.

    Izvodjac je izabran i radovi uskoro krecu, to je super! Kad se ovoliko cekalo, samo jos malo strpljenja, bitno da se deca vrate u renoviranu i bezbednu skolu!

  • Anuska

    15:03 // 6. 11. 2019.

    Niko nije mogao da predvidi da ce druga faza radova biti neophodna. Eto, izabrali su izvodjaca i radovi ce krenuti kroz desetak dana, nadajmo se da zavrse brzo, ali jos bitnije - efikasno. Ne renovira se svaki dan jedna tako stara skola. Oduzilo se, ali zavrsice se, nadajmo se do drugog polugodja.

  • SOFY

    15:09 // 6. 11. 2019.

    Zna se,druga faza radova pocinje za desetak dana a skola ce biti spremna da primi ucenike u drugom polugodju.Grad se izvinio vise puta i preuzeo krivicu na sebe ali krive su druge okolnosti koje niko nije mogao da predvidi(rusenje medjuspratne ploce)za sve radove grad je izdvojio sav potreban novac i radovi ce uspesno biti zavrseni.

  • Institucija

    15:10 // 6. 11. 2019.

    Kada bude zavrsena, bice jedna od najmodernijih u Srbiji, opremljena svim potrebnim sredstvima za rad i sto je najbitnije bezbedna za sve koji borave u njoj. Grad je obezbedio potrebna sredstva za zavrsetak radova.

  • Debeli

    15:10 // 6. 11. 2019.

    Ovo je restauracija kulturnog blaga koje su nam ostavili naši preci. Niko se do Cvetanovića nije uhvatio u koštac sa obnovom Josifa. Ima on i energiju . . . Zasijaće Josif većim sjajem nego ikada.

  • SSSS

    15:11 // 6. 11. 2019.

    Koliko ja znam izabran je izvođač radova na školi i trebao bi da uđe u posao u naradnih desetak dana.Najbitnije je da škola bude bezbedna i kvalitetna posle izvedenih radova.Znam da nije lako nikom što se ovoliko kasni na prvom mestu deci,roditeljima,upošljenicima pa i gradonačelniku.

  • Abba

    15:15 // 6. 11. 2019.

    Dragi roditelji, imajte strpljenja, biće sve kako treba. Biće završeno i ovo. Jeste da ste nepoverljivi ali strpite se i verujem da će dečica ubrzo da se vrate u svoje školske klupe.

  • Tara91

    15:22 // 6. 11. 2019.

    Dugi niz godina niko nije smeo da uzme na sebe ovaj veliki poduhvat oko renoviranja najstarije škole u gradu i sada kada se sve ovo radi za dobrobit dece, od jednog malog problema koji nije mogao ni da se predvidi, pravi se bauk. Učenici imaju itekako dobre uslove za rad. U novi projekat se krenulo zbog bezbednosti dece i gradonačelnik je rekao da će radovi krenuti za 10ak dana.

  • Blistavi um

    15:24 // 6. 11. 2019.

    Bolje da obnova traje duze, a da sve bude uradjeno kako treba, n

  • Blistavi um

    15:25 // 6. 11. 2019.

    Bolje da potraje i da sve bude kako treba, n

  • Dora

    15:25 // 6. 11. 2019.

    Prva faza rekonstrukcije ove škole je uspešno završena, ali kako je ovo najstarija škola u gradu, a do sada nikada renovirana, pojavili su se problemi koji nisu bili unapred predviđeni. To je sa sobom povuklo niz procedura, ali ono što je najbitnije je da se uskoro, za desetak dana, nastavlja rekonstrukcija, kako je i sam gradonačelnik rekao, pa će i deca za neko vreme da se vrate u svoje klupe.

  • Tanasije

    15:27 // 6. 11. 2019.

    Zbog starosti zgrade koja se renovira, nije se moglo predvideti koliko je ostecenje. Pored toga skola nije do sada nijednom renovirana , tako da je bolje uraditi posao kvalitetno, zbog bezbednosti dece.

  • Blistavi um

    15:30 // 6. 11. 2019.

    Bolje da obnova duze traje i da se uradi kako treba, nego da se stvari ubrzaju i uradi nesto sto ce ugroziti bezbednost dece. Nije lako, ali uz malo strpljenja i saradnje doci ce se do pravog resenja.

  • Snickers

    15:50 // 6. 11. 2019.

    Mislim da ce se roditelji složiti sa tim da je bolje da se još malo strpimo nego da plafoni padaju deci na glavu. Skola je najstarija u gradu i treba posebno voditi računa obzirom na to da nikada nije renovirana. Niko nije ni zeleo, ni mogao da pretpostavi da ce se radovi oduziti.

  • NIKOLLETA°

    15:51 // 6. 11. 2019.

    Skola je dosta stara pa je zbog bezbednosti dece najbolje da se u potpunosti renovira.Izabran je izvodjac pa se nadam da ce se radovi brzo zavrsiti.Naredne generacije ce imati najlepsu i najmoderniju skolu.

  • Viktor

    15:54 // 6. 11. 2019.

    Svaki veliki poduhvat iziskuje puno vremena, truda, odricanja i žrtava. To vrlo dobro znaju svi. A znaju i za to da je ono što je brzo i kuso. Bezbednost dece je u pitanju, ovu školu je kompletno renoviranje čekalo kad-tad. Ujedno je ovo i dokaz da će sve škole vremenom postati bolja i lepša mesta, jer one našoj deci i jesu drugi dom.

  • Maja Cvetković

    15:58 // 6. 11. 2019.

    Skola je najstarija u gradu i treba posebno voditi računa obzirom na to da nikada nije renovirana. Niko nije ni zeleo, ni mogao da pretpostavi da ce se radovi oduziti. Bolje da se još malo strpimo nego da plafoni padaju deci na glavu.

  • Snezana Krstovic

    16:11 // 6. 11. 2019.

    Škola je jedna od najstarijih. Grad Leskovac je obezbedio sva novcana sredstva. Druga faza radova počinje za sedam do deset dana. Drugo polugođe deca će dočekati u svojim klupama.

  • Milicajovanovic

    16:14 // 6. 11. 2019.

    Znate sve ali eto da biste imali preglede danas morate da napisete ovako nesto. U ovom gradu je sve transparentno i dostupno kao i informacija da ce za 7-10 dana poceti s realizacijom druge faze.Skola ce poceti sa radom i primiti ucenike nadamo se vec sledeceg polugodista.

  • Bozidar Stojiljkovic

    16:17 // 6. 11. 2019.

    Covek je obezbedio novac i za prvobitni projekat koji je ispunjen u celosti. Problem je staros zgrade koja zahteva mnogo vecu sanaciju, a sada ce i to biti reseno. Problem su zakonski okviri tendera, i to sto skolska godina ne moze da ceka. Mada rezultati ucenika JK govore u prilog da nastavnici revnosno rade svoj posao i van maticne ustanove.

  • Ŝomi

    16:22 // 6. 11. 2019.

    Ljudi, pa zar opet ista priča...? I opet neistinite tvrdnje. Gradonačelnik je kazao da radovi počinju za 7-10 dana. Ja verujem da će radovi biti gotovi i pre roka, da će deca krenuti u novu školu u drugom polugođu. Jeste se sve to odužio, ali kad se radi dešava se i da se naiđe na probleme. Bitno je ne posustati, već nastaviti i probleme prebroditi.

  • plava struna

    16:27 // 6. 11. 2019.

    Prva faza je uspešno završena. Zbog bezbednosti dece, koja je od presudne važnosti, radovi će biti nastavljeni u drugoj fazi. Smatram da je sigurnost dece na prvom mestu.

  • Lisa

    16:55 // 6. 11. 2019.

    Aman bre ljudi dajte malo podrske za ovu skolu, jeste se oduzilo renoviranje ali treba imati u vidu kolko je skola stara i kako nista nije ulagano godinama u istu. Sredstva su obezbedjena krece se u drugu fazu renoviranja i ajmo da budemo pozitivni i da se radujemo vracanju ucenika u novu skolu i skolsku godinu koja predstoji.

  • Etim

    16:56 // 6. 11. 2019.

    Skola je najstarija i niko do sada nije ni razmisljao o renoviranju. Gradonacelnik je uz najbolju volju i zelju krenuo u obnavljanje skole ali nepredvidjeni problemi su se pojavili. Druga faza obnove se uskoro nastavlja tako da ce nasi djaci uskoro dobiti skolu kakvu zasluzuju. Neljudski je kriviti coveka koji samo zeli pomoci svim nasim gradjanima.

  • Vanja

    16:58 // 6. 11. 2019.

    Nikada ne treba raditi silom. Ono što se započne mora i da se završi. Dešavaju se nepredvidive situacije koje ne može da se uvek iskontrolišu. Najbitnije u svemu tome da đaci imaju gde da pohađaju nastavu, da su u toplom i na sigurnom. Kad bude šlola osposobljena 100% đaci će se vratiti u nju. Potrebno je samo malo strpljenja i razumevanja.

  • Majda

    16:59 // 6. 11. 2019.

    Za vreme vršenja vlasti gradonačelnik je kao osnovni zadatak postavio popravku ruiniranih škola, sigurno i nesmetano školovanje naše dece. Škola koju će pohađati se obnavlja i ne samo da će biti lepa, već će dečica imati sve sadržaje koji će im obezbediti da školu zavole i smatraju je drugim domom. Ulaganje u obrazovanje je definitivno ulaganje u budućnost napretka naše zemlje.

  • MarijaLe

    17:04 // 6. 11. 2019.

    Gradonacelnik je jos jednom pokazao da ima sluha za sve sugradjane, a pogotovu za one najmladje. Da se nije pocelo sa rekonstrukcijom, ne bi se ni videlo da je konstrukcija dotrajala i opasna i po decu i po nastavnike. Lokalna samouprava je renovirala mnoge skole i pokazala da je obrazovanje najvažniji segment drustva u koji treba najviše ulagati.

  • MarijaLe

    17:07 // 6. 11. 2019.

    Lokalna samouprava je krenula sa rekonstrukcijom ove skole kako bi se uslovi za rad poboljšali i rezultati ucenja bili vidljivi. Samo malo strpljenja i bicete ponosni sto su vasa deca djaci ove skole. Rekonstrukcija je neophodna, a niko nije mogao da predvidi da ce se naci na vece probleme, za koje treba vremena kako bi se resili.

  • Sokrat91

    17:11 // 6. 11. 2019.

    Razumem roditelje čija deca pohađaju pomenutu školu, ali takodje svestan sam problema koji su nastali. Josif Kostic je najstarija škola u Leskovcu i duže vreme nije uradjeno ništa kako spolja tako i iznutra. Aktuelna vlast je uz pomoć Vlade Srbije obezbedila velika finansijska sredstva i kada bude završen, školski objekat biće jedan od najsavremenijih na jugu Srbije.

  • Lola05

    17:14 // 6. 11. 2019.

    Finansijska sredstva za nastavak radova su obezbeđena i deca će se vrlo brzo vratiti u svojoj školi, ali i sada su deca dobro zabrinuta i daju odlične rezultate. Do kašnjenja je došlo zbog nepredviđenih okolnosti, ali naravno da će se sve srediti i najstarija škola u Leskovcu biće najlepša.

  • Ajnstajn

    17:25 // 6. 11. 2019.

    Verujem da vlada hronicno nezadovoljstvo medju ucenicima i roditeljima ove skole , al imajte u vidu to da je skola prastara i da je bolje da se postepeno radi na svemu jer je problem sanacije vrlo kompleksan i da ce naredne generacije uzivati u verujem savrsenim uslovima u skoli.

  • Niko007

    20:31 // 6. 11. 2019.

    Razumem roditelje i ucenike ove skole,ali moraju biti strpljivi jer je ovo najstarija skola u gradu i pojavili su se nepredvidjeni problemi koji moraju da se saniraju.
    Prva faza je uspesno zavrsena,a celokupno renoviranje trebalo bi da bude zavrseno za drugo polugodiste.Bitno je da svi ucenici imaju odlicne uslove za rad,a vec od sledece godine dobice najmoderniju skolu.

  • Baki

    20:35 // 6. 11. 2019.

    Sta nama vredi izvinjenje gradonacelnika! Prva skola u gradu a jos uvek nema ni elektronski dnevnik, deca nemaju svoje ucionice, lutaju iz jedne u drugu. I nastavnici su nezadovoljni i deca i roditelji. Pitam se moze li se nesto zavrsiti na vreme u nasem gradu? Ili samo ono sto odgovara vlasti?! Sramota

  • Teodora

    20:49 // 6. 11. 2019.

    Obzirom na to da je Josif Kostic najstarija skola u gradu u koju nikada nista nije ulagano,moralo je da se menja sve od temelja. Prva faza je uspesno zavrsena, ali javili su se neplanirani problemi koje niko nije mogao predvideti zbog starosti skole. Bice zavrsena uskoro, a onda ce deca koja je pohadjaju imati najmoderniju skolu u gradu.

  • Mileva

    20:59 // 6. 11. 2019.

    Još jedna renovirana škola u Leskovcu. Šta je tu loše? Fenomenalan potez gradske uprave koji treba podržati, bez zluradih komentara.

  • Nika

    22:49 // 6. 11. 2019.

    Produžetak radova je izazvalo nezadovoljstvo kod roditelja i učenika, ali jednako i kod odgovornih za ovaj projekat. Nikome ne odgovara što su se radovi odužili. Ali, raduje činjenica da je novac obezbeđen, da se kreće sa drugom fazom radova i da će učenici imati najlepšu, najbezbedniju i najopremljeniju školu u gradu.

  • Niko007

    23:00 // 6. 11. 2019.

    Razumem roditelje i ucenike ove skole,ali moraju biti strpljivi jer je ovo najstarija skola u gradu i pojavili su se nepredvidjeni problemi koji moraju da se saniraju.
    Prva faza je uspesno zavrsena,a celokupno renoviranje trebalo bi da bude zavrseno za drugo polugodiste.Bitno je da svi ucenici imaju odlicne uslove za rad,a vec od sledece godine dobice najmoderniju skolu.

  • Zvoncica

    13:50 // 7. 11. 2019.

    Bitno je da je prepoznata vaznost renoviranja ove najstarije obrazovne ustanove u Leskovcu od strane lokalne samouprave. Istina je da su se radovi oduzili i da je rok probijen, ali ono sto je bitno je da su problemi reseni i da ce se djaci ubrzo vratiti u svoje klupe i imati najmoderniju i najbolje opremljenu skolu u regionu!

  • Beta

    19:33 // 7. 11. 2019.

    Izgleda da nas narod zna samo da kritikuje i nalazi dlaku u jajetu. Svi kritikuju radove na skoli, a niko se ne pita i ne pohvali napor i dobru nameru gradonacelnika sto se izborio da ova skola bude renovirana po prvi put posle mnogo godina. Ljudima je izgleda bilo bolje da im deca idu u skolu cija je konstrukcija toliko bila dotrajala da je njena dalja upotreba mogla da uzrokuje ogromnu stetu.

    • Nislija

      12:30 // 12. 11. 2019.

      Istina....

  • VASA22

    17:58 // 8. 11. 2019.

    Dobice ova skola uskoro izgled i uslove kakve zasluzuje, jesu se radovi oduzili ali mislim da raoditelji trebaju imati strpljenja. Uskoro se krece u realizaciju druge faze...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: