Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 5. 10. 2017.

| Društvo

Još se renoviraju niški vrtići, roditelji nestrpljivi

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vrtić "Neven"
Majstori još sređuju vrtić "Neven"; foto: Google maps

Zbog toga što više od mesec dana deca ne mogu da idu u vrtiće “Neven” i “Crvenkapa” koji se renoviraju, roditelji su nezadovoljni i nestrpljivi, jer više ne znaju kako da organizuju čuvanje dece. Međutim, v. d. direktorka “Pčelice” Svetlana Mitić tvrdi da se radovi privode kraju i da roditelji moraju da se strpe još malo.

Nezadovoljni roditelji kažu da je trebalo da radovi budu gotovi još početkom septembra, ali da do danas nisu dobili nikakve informacije o tome zašto još renoviranje nije gotovo. Žele da saznaju kada će mališani ponovo krenuti u obdaništa, koja plaćaju iako im deca sede kod kuće.

Plaćamo za decu, ali nam govore da ih ne dovodimo u druge vrtiće, zbog gužve i da se ne bi navikavali na druge vrtiće. Već nam postaje veliki problem kako da organizujemo čuvanje dece. Nismo jedini, pogodilo je dosta porodica - kažu roditelji.

Direktorka "Pčelice" ipak nije mogla da precizira kada će biti završeni radovi jer, kako kaže, to više ne zavisi od Predškolske ustanove.

Naime, Mitićeva tvrdi da su radovi u vrtiću “Crvenkapa” u Mokranjčevoj završeni, ali kaže da su majstori još unutra i "sakupljaju materijale i alate". Nakon toga spremačice treba da počiste obdanište, dodaje, a moraće da dođe i sanitarna inspekcija koja treba da proveri kakvi su uslovi u vrtiću.

Kada oni daju zeleno svetlo vrtić može da počne da radi. Kada će to biti ja ne mogu da vam dam tačnu informaciju i ne bih volela da me držite za reč, ali eto neka bude za nekih nedelju dana - pojašnjava Mitićeva.


Renoviranje u vrtiću "Neven" još nije gotovo

U toku su radovi i u obdaništu “Neven” koji se nalazi u Katićevoj ulici, jednom od najstarijih niških vrtića, navodi Mitićeva, u kome je bila “katastrofalna situacija” i bilo je neophodno da se renovira. U njemu su radovi počeli nešto kasnije nego u “Crvenkapi” i zato još nije završen, kaže direktorka, ali tvrdi da “sve ide po planu”.

Međutim, ona kaže da je zamolila nadzorni organ da se radovi ubrzaju, jer su roditelji jako nestrpljivi.

Ona kaže da oni rade onim intenzitetom kojim treba da se radi i da nije dobro ubrzavati ih, da ne bi posle bilo nekih propusta. Mislim da roditelji moraju da budu strpljivi, jer će deca dobiti takoreći nov vrtić - dodaje direktorka.


Deca ne idu ni u obdanište u Niškoj Banji koje je nedavno poplavljeno

Zidovi u nedavno poplavljenom vrtiću “Biser” u Niškoj Banji se još suše, navodi direktorka, pa samo mali broj mališana ide u ovo obdanište, jer je sanitarna inspekcija utvrdila da on još nije spreman za rad.

Na prvom spratu idu neke grupe, pa možemo da kažemo da vrtić radi smanjenim kapacitetom. Sad sve zavisi od toga kad će zidovi da se osuše. Nažalost to je strašna havarija koja se desila, to je jedan od naših najlepših vrtića i stvarno smo svi zbunjeni time što se dogodilo - kaže Mitićeva.

Iako su roditeljima na raspolaganju zamenski vrtići dok traje renoviranje, dodaje, mali broj njih se odlučio da vodi decu u druge vrtiće. Roditelji kažu da je to zato što su zamoljeni da decu čuvaju kod kuće.

Podsetimo, krajem novembra su roditelji negodovali što se vrtići renoviraju u poslednji čas, pa su decu morali da voze u vrtiće koji su im daleko ili da ih čuvaju kod kuće, što je bila i molba direktorke. Osim toga, žalili su se i zbog toga što su morali da plate vrtiće, iako deca u njih nisu odlazila zbog renoviranja.

Pre skoro mesec dana poplavljen je vrtić “Biser” u Niškoj Banji, a voda je napravila veliku štetu i roditelji su morali da se snalaze za čuvanje ili decu vode u obdanište na Broju 6.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mb

    18:26 // 5. 10. 2017.

    Tender za izbor izvodjaca radova sprovela je Direkcija za izgradnju,nadzorni organ je Direkcija za izgradnju ,finansijer je Grad Nis...neka mi sada neko objasni u cemu je direktorka pogresila i gde je njena odgovornost?Ona sto je Ustanova Pcelica trebala da odradi sve je zavrseno u roku,nabavka namestaja,igracaka i sl.Pozdrav i sva podrska direktorki.

    • roditelj

      21:03 // 5. 10. 2017.

      Ma sram vas bilo, direktorki je bila vaznija borba za fotelju nego da isprati tendere i pocetak radova sa kojima se u startu kasnilo mesec i vise dana...da ne govorim o lenjosti pcelicinog pomocnog osoblja koje celog leta lenjstvuje po dvoristu vrtica umesto da budu od pomoci...za 3 meseca, koliko ce biti 15. oktobra. izgradio bi se nov vrtic iz temelja...o cemu pricamo...?.??

  • Gagi

    09:09 // 5. 10. 2017.

    Direktorka je obećala roditeljima da će vrtić Neven biti gotov za 35 dana i to danas ističe rok.
    Onda se naglasi da to ne zavisi od njih već od izvođača.Nameće se jednostavno pitanje : zbog čega se u ugovoru ne stavi plaćanje kaznenih penala za izvođače i tada sigurno ne bi kasnili i radili uporedo na drugim gradilištima.

    • паметни

      13:35 // 5. 10. 2017.

      Zato sto postoji nadzorni organ naprimer...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: