Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 12. 4. 2021.

Još se traži rešenje za porodice kojima su izgorele kuće u Nišu, udruženja i pojedinci sakupljaju pomoć

požar barake Sve izgorelo u požaru; foto: Vanja Keser/JV

Pet porodica, čiji su domovi u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu izgoreli u požaru prošlog četvrtka, smešteno je u Sigurnoj kući i centru "Mara", dok su ostale kod rođaka i prijatelja, a zamenica gradonačelnice Dušica Davidović kaže Grad razmatra kako da im pomogne. Dok Grad traži rešenje, pojedinci i udruženja počeli su da sakupljaju hranu, sredstva za higijenu i druge stvari kako bi pomogli porodicama koje su ostale bez krova nad glavom.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • VLASTA

    17:24 // 12. 4. 2021.

    Moja platica je 28000din.Ja hoću da pomognem sa 5000din.Predlog je da svi funkcioneri SNS uplate po 10000din.Većnici gradski 15000din,a opštinski 12000din.Poslanici 18000din.Hajde da budemo humani.

    • Des - pot

      19:32 // 12. 4. 2021.

      Vama verujem,da ćete od svoje platice pomoći, ali ostali koje ste nabrojali, znaju samo za daj, nikako izvolte.U njihopv džep je zmija!Tamo ne pipaj.

    • Skvo

      21:42 // 12. 4. 2021.

      Bre vlasto,ne zamlacuj se kad nisi kadar....

  • Des - pot

    18:45 // 12. 4. 2021.

    Rasčistite zgarište,na istim temeljima postavite nove montažne objekte u istom gabaritu.To je najbrže.Osim ako vam lokacija ne treba za nekog drugog!

    • Cobi

      20:42 // 12. 4. 2021.

      Naravno da im treba za drugoga.Samo malo da se prašina slegne i ima da nikne novi naučno-fantastični tehnološko-imunološki park, a Stanlio i Olio, će stpati u svoj džep par stotina iljadarki evrića.Živi bili pa videli.

  • Des - pot

    17:43 // 12. 4. 2021.

    Kao da su porodice nelegalno stanovale u barakama vlasništva Građevinara, pa je zbog toga gradnja na toj lokaciji komplikovana, ili je drugi razlog!?

  • Prki

    20:48 // 12. 4. 2021.

    Čuj, Dušica Davidović kaže da Grad razmatra kako da im pomogne.Smešno i žalosno.Čemu služi Štab za vanredne situacije?Čemu služi Centar za socijalni rad? Čemu služi Crveni krst?Jad i beda.

  • Miki

    19:27 // 12. 4. 2021.

    To pripada vojsci i dato im je na privremeno korišćenje

  • Lidija

    19:36 // 12. 4. 2021.

    Rešenje je sledeće odaberite im neku lokaciju i uz pomoć donacija napravite jednu veću zgradu gde ćete smestiti sve one koji su unazad deset godina doživeli ovo,
    pomognite ljudima ali ne da ih pakujete ko sardine, nego lepo dostojanstveno dajte im stanove da mogu da žive pristojno, ima para za neke gluposti pa mora da ima i za ljude jer ljudi su najvažniji, zar ne.

  • Boja

    09:39 // 13. 4. 2021.

    Bila je i prica da se trazi lokacija na Ledenoj steni. Na Ledenoj steni u ulici Petra Arandjelovica zemljiste je u postupku restitucije od 2014. To je neizgradjeno zemljiste i ne bi bilo fer da se sada tu nesto gradi. Sta je sa pravima bivsih vlasnika kojima je to oteto. Cemu restitucija. I ovako nas zavlace od 2014. Molim da objavite komentar.

  • Ivan

    08:56 // 13. 4. 2021.

    Tacno sam znao da nisu vlasnici objekata. Sad ce da traze da im poklone stanove kao i oni iz Mramora sto su bespravno gradili kuce na klizistu.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: