Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:11, 16. 5. 2022.

| Društvo

Još traje sanacija mosta kod Leskovca oštećenog januara prošle godine

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Most Turekovac, Leskovac
Meštani tri sela do svojih njiva i kuća već skoro godinu i po dana moraju obilaznim putem; foto: Grad Leskovac;

Meštani sela Turekovac, Svirce i Gornje Stopanje skoro godinu i po dana traže alternativne pravce kako bi stigli do svojih kuća i njiva, ali i obližnjeg groblja nakon što im se most obrušio posle poplava, a veliki problem zatvaranja puta napravljen je i radnicima obližnjih fabrika. Iz leskovačke Direkcije, posle 14 meseci od najavljene brze rekonstrukcije, kažu da su radovi počeli pre mesec i po i da se sanacija vredna 9,5 miliona privodi kraju.

Meštani sela Svirca kažu da je preko tog mosta put mnogo bliži nego onaj koji sada koriste preko sela Trnjane i Bošnjace.

Mi smo za ovih godinu i po dana do svojih njiva i kuća morali mnogo da zaobilazimo. To je nekih 10 kilometara, kada pogledate ovu sada cenu goriva, možete da vidite koliko smo bili na gubitku - kaže jedan od meštana.

Iako su iz Direkcije pre 14 meseci najavili da očekuju da sanacija krene vrlo brzo, to se nije desilo, pa su radovi počeli pre nekih mesec i po dana. Direktor JP Urabanizam i izgradnja Novica Nikolić kaže da je, osim renoviranja mosta, ponovo asfaltirana deonica puta od 300 metara. Most Turekovac, Leskovac Most pre početka sanacije; foto: M. M.

Put je bio pun neravnina i deformacija, a pločasti propust je bio urušen. Zbog toga je građevinska inspekcija donela rešenje kojim je ovde obustavljen saobraćaj. Izgrađen je novi objekat koji sadrži armirano betonske cevi prečnika 1.600 mm, urađeni su zidovi, betonske ploče, a završavaju se radovi na ugradnji drugog sloja asfalta u dužini od oko 300 metara. Sledeće nedelje će biti postavljena elastična ograda u dužini od 30 metara i na taj način će radovi biti potpuno završeni - tvrdi Nikolić.

Na starom mostu nalazili su i optički optički kablovi kojih sada neće biti, a meštani se nadaju da će nadležne inspekcije rešiti i problem otpadnih voda koje se ispuštaju iz obližnje fabrike.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Жвалави пастир Шизоје

    13:21 // 16. 5. 2022.

    Да се ја питам ја би протерао стадо овуда!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: