Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:04, 1. 8. 2020.

| Društvo

Još traje uređenje niškog Trga - radnici grade novu fontanu i renoviraju most

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Uredjenje Trga Nis 3, jul 2020; foto: JV-N. Mitic
Ovako protiču radovi na Trgu koji bi trebalo da bude završen do kraja godine; foto: JV/N. Mitić

Najviše radnika i radova je na Tvrđavskom mostu u Nišu koji se rekonstruiše, a trebalo bi da dobije novi izgled i bude bezbedniji za pešake. Pored njega gradi se nova fontana, a trebalo bi i da se završi popločavanje celog Trga kralja Milana.

Uredjenje Trga Nis 9, jul 2020; foto: JV-N. Mitic Ovako protiču radovi na Trgu koji bi trebalo da bude završen do kraja godine; foto: JV/N. Mitić Do sada je jedan deo centra Niša već popločan, pa je tako nestao i deo zelenila zbog koga su građani negodovali. Nadležni pak uveravaju da će biti i više drveća nego ranije.

Trg je dobio i novo osvetljenje, a uređen je i park pored nišavskok keja. Popločan je prostor ispred Gradske kuće, a trenutno najviše radnika i radova ima na mostu i oko njega.

Uredjenje Trga Nis, jul 2020; foto: JV-N. Mitic Ovako protiču radovi na Trgu koji bi trebalo da bude završen do kraja godine; foto: JV/N. Mitić Na osnovu okvirnog sporazuma dat je izvođaču na potpis novi Ugovor za završetak popločavanja kompletnog trga. Trenutno se radi na čeličnoj konstrukciji fontane za postavljanje ploča sa mlaznicama i osvetljenje. Takođe su aktivni radovi na mostu - pojašnjavaju u Direkciji za izgradnju grada.

Rok za završetak svih radova na centralnom niškom Trgu je kraj ove godine, ali bi zbog korone sve moglo da potraje i duže.

Kako će Trg u Nišu izgledati nakon rekonstrukcije možete videti ovde, a kako protiču radovi u našoj foto-galeriji.

Uredjenje Trga Nis 10, jul 2020; foto: JV-N. Mitic Ovako protiču radovi na Trgu koji bi trebalo da bude završen do kraja godine; foto: JV/N. Mitić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    19:58 // 2. 8. 2020.

    Napisao sam komentar i sa četvrtim redom mi je prekinut navodno sam iskoristii 150/150 reči, od 36 komentara 25 su duplo duži od mog.Zadnja 3-4 su ist

  • Zoran

    19:52 // 2. 8. 2020.

    Naprednjački trgovi su manje više isti u svim gradovima kocke, ploče i po koje drvo, nišlije ne očajavajte veštačke trave barem danas ima u izobilju.

  • Jelena Kocić

    14:53 // 2. 8. 2020.

    АЛИ ДА СВАКЕ ГОДИНЕ НИ ЈЕДНА ГРАДСКА ЧЕСМА НЕ РАДИ, ТО ЈЕ БЕЗОБРАЗЛУК, Д. ЗДРАВЉА ЧЕСМА НЕ РАДИ, КОД СКУПШТИНЕ НЕ РАДИ, КАЛЧА, ПОЗОРИШТЕ....И ТО НА ОВОЈ ВРУЋИНИ КАД БИ И ПО НЕКА ЦИСТЕРНА ТРЕБАЛА ДА СЕ НАЂЕ. СТРААААШНОООО... НИКО НИШТА ЋУТЕ ЉУДИ

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: