Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 22. 11. 2019.

| Društvo

Još traju radovi od Krupca do Vinika - neki bez vode, neki sa slabim pritiskom

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
vodovodne cevi
Cevi stare više od 40 godina, foto: B. A.

Iako je trebalo da, po prvoj najavi JKP Naisuss, radovi na delu magistralnog cevovoda od izvorišta Krupac do niškog naselja Vinik traju do 17. novembra, taj rok je probijen, radi se i dalje, a neizvesno je i kada će biti završeni. Zbog radova više od 10 dana oni koji stanuju na potezu od Sićeva do Vinika imaju slab pritisak, a ima i građana koji su, kako tvrde, potpuno bez vode.

Da će biti problema sa pritiskom u naseljima Podvinik, kao i u Borskoj ulici, selu Ostrovica i još nekim selima prema Beloj Palanci, najavili su iz Vodovoda još 11. novembra i tada rekli da će to trajati nedelju dana. Međutim, radovi su se nastavili.

Vrlo brzo smo shvatili da je nemoguće da se sve završi za nedelju dana. Reč je o velikom poslu koji prvi put radimo jer neće biti zatvorena voda potpuno, već se smanjuje pritisak i tako se radi. Ukoliko bi se zatvorila bila bi nestašica vode za trećinu stanovništva u gradu. Sada se uz pomoć nove tehnologije radi pod minimalnim pritiskom vode. Zato su ovo za nas nepredvidive situacije - objašnjavaju u Vodovodu.

Napominju da je posledica ovih radova slabiji pritisak, ali žitelji Vinika koji su se obratili Južnim vestima kažu da već 5 dana uopšte nemaju vodu.

Od nedelje uveče nemamo vode što je nedopustivo u 21. veku. Ovde ima porodica sa malom decom. Zovemo svaki dan da vidimo kada će radovi biti završeni i stalno se odlaže - kaže jedan od meštana Vinika.

U Vodovodu kažu da je moguće da nekoliko domaćinstava nema vodu, ali da je reč o onima koji nisu direktno povezani na vodovod, već koriste vazdušne ventile, pa ne mogu ni da dobiju vodu dok pritisak nije pun. Objašnjavaju je za njih primenjivo samo dugoročno rešenje - da se povežu na sistem na drugačiji način.

Kada će radovi biti završeni, u JKP Naissus još ne preciziraju. Ističu samo da je završeno 90 % posla.

Još je neizvesno jer su imamo novonastale okolnosti koje nas usporavaju u realizaciji posla. U završnoj smo fazi, ali ne možemo još da kažemo da će biti završeni za 2 ili 5 dana - kažu u Vodovodu.

Inače, zbog ovih radova, koji su trenutno obavljaju u nastavku ulice Radmile Savićević u naselju Donja Vrežina, zatvoren je atarski put koji prolazi pored cevovoda i paralelan je sa auto-putem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gojko Tresoglavac

    13:36 // 27. 11. 2019.

    Dali su za krpljenje rupe pod ptitiskom koja nije veća u prečniki od 100mm trosoban stan na boljoj lokaciji u gradu, samo da neki ljudi koji znaju ne bi došli do izražaja.

  • Gojko Tresoglavac

    19:30 // 22. 11. 2019.

    To krpljenje košta po portalu vodovoda 46000 eura a izabrana tehnologija i izvođači su iz Male Moštanice i Labina a iabrana tehnologija svemirska.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: