Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:59, 6. 4. 2017.

| Društvo

Još više mladih na ulicama Niša protestovalo protiv Vučića

Autor:V. Milić, J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Protest-VK
Foto: Vanja Keser

Već 4. dan niški studenti i ostali građani nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima šetaju ulicama grada uzvikujući parole protiv aktuelnog premijera. Večeras je na protestu bilo nekoliko hiljada mladih, koji su šetali širim centrom grada, a izveli su i performans “O (ne)svesti se”.

Od centralnog gradskog trga, Obrenovićevom ulicom, kroz Dušanovu, Ulicu Vojvode Mišića, Bulevarom Zorana Đinđića, Sremskom ulicom i Bulevarom Nemanjića do Gradske kuće, niška omladina je uzvikivala parole "Ima nas", "Izađite napolje", a poruke "Neću u Nemačku", "Živi ti sa 200 evra", "Mali Alek, put mu je dalek" nosili su ispisane na transparentima. Protesti-padanje-u-nesvest-VK Performans "O (ne)svesti se"; Foto: Vanja Keser

I ova protestna šetnja je prošla bez incidenata, a protestanti su bili tihi dok su prolazili pored Kliničkog centra.

Grupa učesnika je izvela performans, padajući u nesvest, kako bi ukazali na, kako smatraju, fingirano kolabiranje jednog od gledalaca u televizijskom studiju dok je u emisiji gostovao Vučić sa svojom porodicom u predizbornoj kampanji. Ovaj performans su simbolično nazvali “O (ne)svesti se”. Takođe, deo mladih je usput skidao predizborne plakate sa mesta koji nisu predviđeni za njihovo lepljenje i bacao ih u kante.

Njihovi zahtevi ostali su isti kao juče - smena članova RIK zbog nepoštovanja odluka Ustavnog suda, kao i članova REM zbog nereagovanja na više stotina prekršaja i prijava, razrešenje predsednice Narodne Skupštine Maje Gojković zbog blokade rada parlamenta i smenu urednika RTS-a zbog režimskog izveštavanja i neravnomerne zastupljenosti kandidata tokom kampanje.

Protest-ispred-Gradske-kuće-VK Zahtevi ostaju isti; Foto: Vanja KeserU ovim zahtevima složili su se sa vršnjacima širom Srbije, a u Nišu nijedna politička partija nije podržala protest, što je uradilo samo Udruženje stanara.

Podsetimo da su okupljanja mladih najpre u Beogradu, Nišu i Novom Sadu počela dan nakon izbora, u ponedeljak 3. aprila, a kako najavljuju učesnici, trajaće do ispunjenja zahteva ili do parlamentarnih izbora, jer smatraju da su predsednički dobijeni manipulacijom građana, propagandom i monopolom nad medijima i institucijama.

Osim nastavka protesta za sutra u 18 sati, najavili su da će u 10 ispred Gradske kuće doći da podrže protest ratnih rezervista kojima nisu isplaćene dnevnice za učešće u ratu 1999. godine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Daki

    15:44 // 7. 4. 2017.

    Iiiiidemo danas u jos vecem broju, moramo da budemo uporni, za bolje nase dece...

  • PA GDE SU TI TOLIKI SIMPATIZERI AV-a ?

    10:55 // 7. 4. 2017.

    I u USA se dese demonstracije protiv
    Trampa, ali zato se dese i demonstracije
    onih koji podrzavaju trampa.
    Ovde su pocele demonstracije protiv
    AV-a, ali mi se cini da nema niko ko je za.
    Izgleda da oni imaju simpatizere samo
    na papiru, a da ih u stvarnosti nemaju.
    Imaju hiljadu ili dve hiljade onih sendvicara.
    Izgleda da vise nemaju pare da ih placaju,
    a kod njih niko bez love ne ide u javnost.

  • Marko

    08:48 // 7. 4. 2017.

    Spavaju do tri popodne pa posle država i vlast nevaljaju, idemo na miting da se prošetamo. Pola tu i neznaju zašto protestvuju. Strašno...

    • Gaga

      09:49 // 7. 4. 2017.

      Botovi ako nemate sta da radite, ne cinite to na ovom portalu.Imate Belami, Zonu, Nisku pa tamo blatite decu.Sram vas bilo!

    • Nikola Baja

      14:30 // 7. 4. 2017.

      Ako neznas sta je buzundzija pogledaj film Boj na Kosovu,pokojni Bata glumi vodju buzundzija.Nazalost to nas prati od pamtiveka,da ima buzundzija a sad se moderno zovu botovi.Ti si jedan od njih.

    • Petar

      15:53 // 7. 4. 2017.

      Znam zbog cega ja idem.Kaze da je dobio vecinu.Dobio je cetvrtinu glasova od ukupnog broja glasaca.Da ljudi nisu izgubili nadu i da su svi izasli ovaj jadnik nikada ne bi dobio izbore.Dobio ih je zato sto ima najbolje organizovanu kampanju,ima medije koji danonocno lazu u njegovo ime.Ima vojsku ucenjenih poslusnika koji se nadaju zaposlenju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: