Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:05, 10. 4. 2024.

| Društvo

Još zaposlenih u javnom sektoru u Vranju postali Beograđani - tvrdi Srbija centar

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Vranje - Dobro došli u Vranje
Pozvali su nadležno Tužilaštvo i policiju da utvrde tačan broj zaposlenih u Turističkoj organizaciji Vranja kojima je promenjeno prebivalište; foto: M. D.

Nakon radnika Vodovoda Vranja na adrese u Beogradu počelo je prijavljivanje zaposlenih u Turističkoj organizaciji, koji su već glasali na lokalnim izborima, tvrdi narodni poslanik Srbija centra Slobodan Petrović.

Petrović napominje da fiktivnim promenama prebivališta svesno krše Zakon o prebivalištu i boravištu, kako bi Srpska napredna stranka pobedila na izborima u Beogradu.

Direktor ove ustanove Stefan Filipović koji je od skoro napredovao na stranačkoj lestvici i izabran je za sekretara GrO SNS. Zanimljivo je da se njegovo stranačko napredovanje odvija paralelno sa migracijom zaposlenih po javnim preduzećima u Vranju kako bi glasali na beogradskim izborima - zaključuje Petrović.

Pozvao je nadležno Tužilaštvo i policiju da utvrde tačan broj zaposlenih u Turističkoj organizaciji Vranja kojima je promenjeno prebivalište i preduzmu sve zakonom predviđene mere.

Takođe ih pozivam da otkriju i kazne sva ona lica koja su učestvovala u celokupnoj organizaciji ovog zakonom kažnjivog dela - rekao je Petrović.


Podsetimo, dok predstavnici opozicije tvrde da je i u Nišu u drugoj polovini januara više od 2.000 novih stanovnika, javlja se i pitanje na koji način građani mogu saznati ko sve ima prijavljeno prebivalište na njihovoj adresi, kao i kako mogu rešiti. Iz MUP-a objašnjavaju da vlasnik stana ili kuće može da zatraži od policije da proveri ko sve živi tu uz dokaz o vlasništvu, a da će onima koji nisu na toj adresi prebivalište biti pasivizirano.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бата Рака из Ниш

    16:28 // 10. 4. 2024.

    То је нормална миграција становништва, исто као када су Мађари прешли у Врање!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: