Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 15. 3. 2016.

| Društvo

Jovanović: Perišić se nije plašio, smejao se

Autor:B. G.Izvor:Danas, Južne vesti
Zoran Ćirić
Svedoci optužbe i dalje na strani odbrane; Foto: Arhiva JV

Branislav Jovanović, jedan od ključnih svedoka tužilaštva u suđenju niškom piscu Zoranu Ćiriću za pretnje Zoranu Perišiću, izjavio pred sudom da gradonačelnik nije bio uplašen, već da se smejao tim porukama.

Sudija Osnovnog suda Ana Vukojčić je odbila predlog Ćirićevog advokata da se saslušaju još dvojica svedoka koji su prisustvovali navodnom incidentu u kome su gradonačelnika Perišića zadržavali kako se ne bi potukao sa Ćirićem, nakon što je od njega primio SMS poruke.

Upravo to, smatra Ćirićeva odbrana, pokazuje da Perišić nije bio uplašen za svoju sigurnost, što je neophodno za postojanje krivičnog dela koje se Ćiriću stavlja na teret, već da je nasuprot tome bio "agresivan i nasilan".

I svedok odbrane Branislav Jovanović, bivši gradski i funkcioner URS-a, rekao je da je nakon ovih SMS poruka imao sastanak sa Perišićem na kojem on "nije pokazivao nikakvu zabrinutost, strah ili ugroženost", već se zbog njih "smejao", prenosi "Danas".

U suočavanju sa njim Perišić je rekao da se ne seća tog sastanka, ali da se sigurno ne bi smejao zbog "pretnji smrću koje je Ćirić uputio njemu i njegovoj deci".

Nastavak suđenja je zakazan za 20. april.

Podsetimo, Zoran Ćirić je optužen da je decembra 2013. godine nekolicini niških političara poslao SMS poruke u kojima je od njih tražio da prenesu gradonačelniku Zoranu Perišiću “da će ga ubiti”, da će “uskoro biti živ raskomadan”, kao i da “će mu zatrti seme”.


Bez sudskog snimanja

Ni zahtev advokata odbrane da se suđenja ubuduće snimaju video i tonski nije prihvaćen, uz obrazloženje da za to ne postoje tehnički uslovi.

Ćirićevi advokati su insistirali na tome zbog "preteće poruke" koju je na prošlom suđenju Perišić uputio advokatu Bošku Ristiću.

Gradonačelnik je tada poručio Ristiću da "treba da ga bude sramota" i da će se "videti kasnije", a na njegovo pitanje "da li je to pretnja" odgovorio: "Volim te".

Kako piše "Danas", sudija Vukojčić tada nije napravila belešku o tome jer ovakav dijalog, koji se odvijao na samom kraju pretresa, "nije čula". Ipak, juče je odlučila da ubuduće na vratima sudnice dežura službenik sudskog obezbeđenja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • limunko

    17:03 // 15. 3. 2016.

    Smejaće se i Perišić i ekipa kad na izborima vide kako su Nišlije ocenile njihov "učinak" u prethodne 4 godine. Od kakvog-takvog grada, ovo mesto je postalo gora kasaba od Travnika ili Prilepa. Nema ničega - od javne higijene, preko kulturnih događaja, do ekonomskog oživljavanja. Totalna obamrlost. Samo su se SNS-ovci razmahali sa svojim lažima, maketama, fatamorganama, zauzeli sve što su mogli...

  • Miroslav Todorović

    16:37 // 15. 3. 2016.

    Опрости им Господе, не знају што раде...

    Као да никад умријети неће
    толико су се они Господе осилили
    Не дај им Боже, када би могли
    руку би своју и на Тебе дигли.

    Е. К.

    • shaft

      17:39 // 15. 3. 2016.

      Postovani Miroslave,Vas vapaj je,ocigledno,upucen prof.Univerziteta i AKADEMSKIM gradjanima!Tako sam shvatio,oni su u misjim rupama,oni koji se nisu uslihtali,gledaju to sto pre da urade!Dalje,Gospod,ocigledno,misli da oni znaju sta rade-ZAMAJAVAJU!Zivi bili!

  • Miroslav Todorović

    16:36 // 15. 3. 2016.

    И чудимо се што је Ниш-та пропао, што је све у г...., што Илић са његовим "Очи истине" и даље јаше, што немају ни стида ни срама него исту причу слуђеном народу причају, али чудим се што нико нема снаге да каже истину о стању у овом "граду", а они немају савести, ни образа, ни разума већ и даље живе паразитски мна рачун беде већине. И:

    Као да никад умријети

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: