Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 2. 11. 2015.

| Društvo

Jovanović i Sotirovski novi članovi LAF-a

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
490x370-Djokica-Jovanovic
Profesor Đokica Jovanović ubuduće u LAF-u; foto: D. M. Car

Lokalni antikorupcijski forumi Niš ubuduće će biti “jači” za još dva nova člana, jer su se ovom telu priključili i profesor i pokretač građanskih protesta u Nišu Đokica Jovanović i novinarka RTS-a Dragana Sotirovski. Nova koordinatorka LAF-a Zorica Miladinović.

Inače, Jovanović i Sotirovski nedavno su dobili Godišnju nagradu za borbu protiv korupcije koju dodeljuje ovo nezavisno gradsko telo, nakon čega su, kažu u LAF-u, laureati izrazili želju da postanu njihovi članovi.

Lokalni plan za borbu protiv korupcije grada Niša, usvojen u Skupštini grada Niša, predviđa da stalni članovi LAF-a mogu postati dobitnici Godišnjih nagrada za borbu protiv korupcije, a Jovanović i Sotirovski su izrazili želju da to budu - navodi se u saopštenju LAF-a.

800x600-Dragana-Sotirovski-LAF Dragana Sotirovski pojačanje LAF-a; foto: D. M. CarJovanović, profesor sociologije na beogradskom Filozofskom fakultetu, široj javnosti postao je poznat nakon što je, kao jedan od lidera Udruženja predsednika skupština stanara pokrenuo građanske proteste, a nagradu je dobio jer je “iskazao građansku hrabrost i aktivizam u borbi za drugačiju komunalnu politiku, koja bi bila transparentnija i u interesu gađana”.

Novinarka i šefica dopisništva Radio-televizije Srbije Dragana Sotirovski je doprinela borbi protiv korupcije pre svega kroz svoje izveštavanje o korupciji u oblasti zdravstva, zbog čega je bila izložena različitim pritiscima, pretnjama i tužbama.


Nova koordinatorka Zorica Miladinović

Nakon što je istekao mandat prethodnoj koordinatorki LAF-a Valentini Krstić, inače jednom od poznatijih uzbunjivača u ovom delu zemlje, LAF je za novu koordinatorku izabrao Zoricu Miladinović, inače dopisnicu lista "Danas".

10624593-515064835293887-4449604323936511623-n Zorica Miladinović, nova koordinatorka LAF-a; foto: FB stranica "Lokalni Antikorupcijski Forum - LAF"Za zamenicu koordinatora je izabrana Vesna Crnogorac, sekretar Bibliotekarskog društva Srbije. 

Doskorašnji članovi Mladen Jovanović i Igor Milosavljević su u prethodnom periodu izašli iz članstva LAF-a “iz privatnih razloga”.


"Borićemo se uprkos nedostatku para i uslova"

Dok LAF  ima pet stalnih članova koji, kažu, rade volonterski, ovo telo po Lokalnom planu ima prava da izabere plaćenog tehničkog sekretara. Međutim, skoro dve godine nakon osnivanja još uvek ga nisu dobili.

Za nesmetano funkcionisanje LAF-a nisu obezbeđeni ni drugi uslovi, mada je u gradskom budžetu za 2015. godinu predviđeno 1.200.000 dinara za tehničku podršku njegovom funkcionisanju - kažu u LAF-u.

U ovom telu tvrde da će, uprkos nedostatku uslova za rad, članovi LAF-a će nastaviti da se maksimalno angažuju na realizaciji aktivnosti iz Lokalnog plana, borbi protiv korupcije, kao i pružanju podrške građanima koji su spremni da na nju ukažu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • e lola

    17:04 // 4. 11. 2015.

    Zar Vas nije bar malo sramota?
    Krajnji cilj profesora na protestima da udje u LAF? Da li ste ga videli na protestima- sa stapom, narusenog zdravlja, a uvek sa gradjanima?
    Jeste li ikad bili na protestima sa svojim sugradjanima?
    A sto se javnih prozivanja i pritisaka LAFa tice- Vi prozivate samo na internetu?
    Retko i pod nadimkom?
    Moralno i hrabro.

  • Lola

    05:47 // 4. 11. 2015.

    E, profesore... da li je to bio krajnji cilj kad ste organizovali proteste? Laf ce i dalje da proziva, sto da ne... u novom sastavu

  • Predraže pusti

    11:17 // 3. 11. 2015.

    komentar radnika iz Toplanu. Ionako smo ignorisani kao radnici svuda, pa zar i od "Južnih vesti"?....Neša je na onom tenderu za gradski prevoz sa Perišićem dobrano muljao, a za Ljubu dođite u Toplanu i potražite poslovanje toplane od 2001.-2003. GOD. oNDA ĆE vam biti krivo što moje komentare niste odobravali. Pozdrav

    • Zlobnik

      15:00 // 3. 11. 2015.

      @Predraže pusti ...
      Ti , brate , udari na "glavnog uzbunjivača" i "najvećeg borca protiv korupcije" ... Ljubu !
      Dok je bio direktor toplane , sigurno se borio sa samim sobom , dok je zapošljavao tadašnje partijske drugove !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: