Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 31. 10. 2013.

| Društvo

Jovanović je ipak mislio na Aleksića

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Bane---Aleksic.jpg
Da li je Aleksić u sukobu interesa?

Izvršni direktor Direkcije za izgradnju Niša Branislav Jovanović rekao je da smatra da je gradski većnik Srđan Aleksić u sukobu interesa u više sporova koje vodi protiv Grada.

Iako ranije nije hteo da kaže protiv kog većnika je podneo prijavu gradonačelniku Niša, Jovanović je nakon konferencije za medije većnika Aleksića rekao da je mislio baš na njega.

On je naglasio da je Aleksić u sukobu interesa i to u dva spora koja vodi protiv Direkcije za izgradnju grada.

- Ja sam upozorio da Grad može da dođe u veliku opasnost. Da može da izgubi 20 miliona dinara zbog Jadranske ulice i ako svih 70 radnika tuži Direkciju za jubilarne nagrade bićemo paralisani. Smatram da je u sukobu interesa, jer je on gradski većnik, a obaveza Grada je da plati ove obaveze - rekao je Jovanović.

Aleksić je na konferenciji za medije potvrdio da vodi spor protiv Direkcije zbog neisplaćenih jubilarnih nagrada, ali je rekao da je slučaj sa teniskim terenima u Jadranskoj napustio po preuzimanju funkcije većnika.

- U tom postupku ja ne zastupam, zastupa drugi advokat. U početku sam bio, ali sam posle ove funkcije (prim. aut. gradskog većnika) odustao. Odustao sam i ne znam šta se tu dešava - rekao je Aleksić.

dopis Dopis sa pečato AleksićaMeđutim, Jovanović je dostavio dokument od 1. februara ove godine, sa Aleksićevim pečatom, kojim se Gradski javni pravobranilac poziva na dogovor povodom mirnog rešavanja spora oko teniskih terena u Jadranskoj ulici.

-  To je učinjeno u februaru mesecu kada je on bio gradski većnik. Hoće da postignemo dogovor, eventualno se nađemo negde na sredini to je negde oko 10 miliona dinara. To bi značilo da onaj iz Direkcije ko prizna dogovor, ide u zatvor - rekao je Jovanović.

Izvršni direktor je rekao da ne zna, ali da pretpostavlja da Aleksić, kao većnik, od Grada prima određenu naknadu i dodao da bi samo od sudskih troškova, ukoliko svih 70 radnika tuži Direkciju, kao advokat, inkasirao oko 3,5 miliona dinara, takođe gradskih para.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • budalastina

    17:08 // 6. 11. 2013.

    Budalastina, Aleksic ne zastupa TK Radnicki u tom predmetu, podvalio Vam je Jovanovic ponovo....

  • Erin Brockovich

    00:14 // 2. 11. 2013.

    Bane neka malo bolje sredi činjenice i izađe u javnost sa više argumenata, da ne bismo nakalapli kao preko plota. E, onda ćemo o tome ko treba u "ćorku".

  • Sasa Petkovic

    12:17 // 1. 11. 2013.

    alavi politicar i drcni advokat...ima tu mesta za policiju ali vrana vrani oci ne vadi.....a ti obicni narode sisaj vesla...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: