Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 24. 9. 2013.

| Društvo

Jovanović opet tražio saglasnost za “Puteve Srbije”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
bane-jovanovic2.jpg
Branislav Jovanović, arhivska fotografija

Branislav Jovanović, izvršni direktor niške Direkcije za izgradnju zatražio je još jednom saglasnost za članstvo u Nadzornom odboru “Puteva Srbije”, ali ovog puta od Odbora za imenovanja Skupštine Grada.

Ovom skupštinskom telu Jovanović se obratio 6. avgusta ove godine sa zahtevom da mu članovi Odbora daju saglasnost za obavljanje još jedne funkcije, pored funkcije odbornika Skupštine Grada.

- Obraćam vam se zahtevom da mi date pozitivno mišljenje za obavljanje druge javne funkcije u skladu sa Članom 28. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, odnosno da za vreme vršenja funkcije odbornika u Skupštini Grada, obavljam i funkciju člana Nadzornog odbora u JP “Putevi Srbije” - stoji u zahtevu koji je potpisao Jovanović.

zahtev Zahtev Branislava Jovanovića upućen Odboru za imenovanjaOdbor za imenovanja većinom glasova odlučio je da Banetu Jovanoviću da pozitivno mišljenje za obavljanje i ove funkcije, a on je u “Putevima Srbije” imenovan za nezavisnog člana Nadzornog odbora.

Podsetimo, dok je bio i Narodni poslanik, prvi čovek niškog URS-a tražio je saglasnost od Administrativnog odbora Skupštine Srbije, ali je tada odbijen. Kako je pojasnio predsednik tog Odbora Zoran Babić (SNS), razlog za to je “nepravilan zahtev”.

Naime, prema Zakonu o javnim preduzećima, rekao je tada Babić, na funkciji nezavisnog člana, ne sme se naći neko ko je član političke partije, a Jovanović je član "užeg predsedništva" Ujedinjenih regiona Srbije.

- Jednostavno, Administrativni odbor nije mogao da odlučuje o tome da li je gospodin Jovanović u sukobu interesa, jer sami start takve odluke je nepravilan i nije u skladu sa Zakonom o javnim preduzećima - rekao je Babić tom prilikom.

Nedavno je Branislav Jovanović podneo ostavku na mesto Narodnog poslanika i trenutno je izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, odbornik niške Skupštine i nezavisni član Nadzornog odbora u “Putevima Srbije”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milivoj

    18:43 // 25. 9. 2013.

    Republicki organ ga je odbio, a gradski mu daje pozitivno misljenje. Tu se vidi koliko je nas grad zastranio! Ja bi licno voleo da ovog coveka vise ne vidjamo u bilo kojoj gradskoj ustanovi!

  • ;)

    10:23 // 25. 9. 2013.

    Sada svim članovima odbora za imenovanje koji su mu,za razliku od republičkog Administrativnog odbora,omogućili da postane "nezavisan član" NO na 3 meseca vršiti proveru imovine.

  • lidija

    08:55 // 25. 9. 2013.

    iz njega je mnogo uredjenih bulevara, kruznih tokova i ulica,covek radi nesto za ovaj grad, sta su uradili SNS od kad su dosli na vlast nista, samo zaposljavaju svoje nestrucne kadrove i preletace

    • misa

      14:04 // 25. 9. 2013.

      Ma kako radi sad se vidi sta se desava sa putarskim preduzecima dugovi stoje a novih poslova nema jer nema para radnici ne primaju plate ma prosto milina svaka cast i vama i njemu i nek mu je slava

    • Maksim Stefanovic

      23:15 // 25. 9. 2013.

      Pa dosta ih Banana zaposlio po Pcelici,Hitnoj pomoci ITD,i to samo URSovce. Ne moze covek partiski neopredeljen da se zaposli od njih. Kad SNS otera sa vlasti Baneta, Nis ce ZASIJATI.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: