Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 18. 3. 2019.

| Društvo

Joviću još godinu dana u direktorskoj fotelji Centra za socijalni rad u Nišu

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Centar za socijalni rad
Centar dobio v. d. direktora; Foto: V. Milić

Posle dva mandata na čelu niškog Centra za socijalni rad Sveti Sava, Zoran Jović je predložen za vršioca dužnosti direktora ove ustanove. Njegov mandat trajaće godinu dana, a predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović kaže da će se u tom periodu sprovesti novi konkurs za izbor direktora.

Na skupštinskom Odboru za imenovanje rečeno je da je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja stiglo rešenje kojim se odobrava v. d. direktorski mandat Joniću. Tako će ovaj diplomirani sociolog i dugogodišnji direktor Centra za socijalni rad, još bar godinu dana biti na čelu ustanove.

Istekao mu je mandat, krenulo se u novi izbor direktora, bio je raspisan konkurs. Ovim rešenjem Ministarstva je taj konkurs okončan. On će dobiti mandat na godinu dana i u roku od tih godinu dana biće raspisan novi konkurs na kome će biti izabran direktor - rekao je Jovanović.

Predsednik Odbora za imenovanje je kazao da je iz Upravnog odbora posle konkursa Jović stigao kao predlog za v. d. direktora, a u avgustu prošle godine izglasano je da on kao predlog ode ka Ministarstvu. Tada je rečeno da je Jović bio jedini kandidat za direktora, i da po proceduri ova odluka mora da ide do Ministarstva na odobrenje. Odbor za imenovanje glasanje Odluke Odbora za imenovanje idu pred niške odbornike; Foto: V. Milić

Zbog čega je Joviću dat v. d. status i šta se desilo na konkursu, Jovanović nije mogao da pojasni.

Upravni odbor je vodio postupak i oni su dostavili predlog da Jović bude v. d. Na nama je bilo da prosledimo ka Ministarstvu od njih smo dobili odgovor da njega imenujemo za v. d. direktora - dodao je.


Odbor aminovao duplu funkciju

Na današnjoj sednici Odbora izglasano je i da se Nenadu Stojiljkoviću koji je u novembru prošle godine izabran u Nadzorni odbor Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Niš, bude odobrena i druga funkcija - mesto u Savetu Medicinskog fakulteta.

Dali smo pozitivno mišljenje za obavljanje druge funkcije Nenadu Stojiljkoviću. Prvo se obratio Agenciji za borbu protiv korupcije, koja ga je uputila na Odbor. Da li će ga dobiti od Agencije ili neće, ostaje na njima - dodao je Jovanović.

Članovi Odbora izglasali su i da apsolventkinja prava Milena Anđelković postane članica Upravnog odbora Narodnog pozorišta, kao i da isto telo Narodne bibloteke "Stevan Sremac" za člana dobije doktora istorijskih nauka Milutina Miltojevića.

U Upravni odbor Narodnog muzeja ulazi ekonomista Đorđe Marjanović, dok u Upravni odbor Niškog simfonijskog pristupa Nikola Peković. Za predsednicu Nadzornog odbora Narodne biblioteke predložena je Emina Jonić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk

    14:30 // 18. 3. 2019.

    Ne bacajte pare za konkurs .... i ovako će se promeniti vlast a i direktor !

  • Ernest H.

    14:02 // 18. 3. 2019.

    Glavna poluga vlasti SNS i SPS-a, koja funkcionise bezprekorno zove se V.D.
    odnosno Vrsioc Duznosti.VD zna sta se od njega ocekuje lojalnost i stalno dokazivanje ljubavi prema onome ko te postavio.E,to sto nemas papir gde pise da si VD je vec radis na rec je dodatni motiv da se trudis.A to sto Zakon kaze da to ne moze obesi macku o rep.Vazno je sta vlast kaze.

  • djole

    12:04 // 18. 3. 2019.

    Pitanje za JV,kako moze u Transfuziji da direktor bude sedma godina u vd stanju,po kom zakonu,i ko odlucuje o tome.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: