Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:30, 8. 11. 2018.

Jug Srbije nedovoljno zastupljen na RTS-u, moguće rešenje regionalni javni servis

rts Zašto nema dovoljno juga Srbije na RTS-u?; foto: printskrin

Iako iz džepova građana sa juga Srbije ode više od 82 miliona dinara svakog meseca za RTS, prema istraživanju profesora Filozofskog fakulteta Zorana Jovanovića, južnjaci smatraju da je njihov region nedovoljno zastupljen na ovom mediju. Novinarka lista "Danas" Zorica Miladinović kaže da je rešenje za ovaj problem na dugom štapu, ali da bi dobar predlog bio formiranje regionalnog javnog servisa.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • ivcaLFC

    11:27 // 8. 11. 2018.

    Beogradska hronika, Beogradski problemi, Beogradske promocije...
    Nek naprave bolje oni Beogradski tv kanal, a RTS vrate Srbiji.

  • Cujte Srbi

    11:19 // 8. 11. 2018.

    Mnogo toga ima u Evropi,a nema kod nas,ili mnogo toga nema u Evropi a ima kod nas.Ali,tu ne lezi problem zastupljenosti Juga Srbije na RTS.Problem je u NEJAKOM Nisu i celog Juga Srbije na politickom i ekonomskom polanu.Samo politici JAK NIS i JUG SRBIJE,dobice bolji status,a to se postize formiranjem STRANKE za ekonomski i politicki razvoj Juga Srbije.Ovako,dok Jugom ,paradiraju,sumnjivi lideri..?

  • coa

    11:01 // 8. 11. 2018.

    I da vrate pare!!!

  • Dragan

    10:11 // 8. 11. 2018.

    Dopisnica Danasa bi trebalo da zna da je preduslov za regionalni javni servis da region ima zakonodavnu i izvršnu vlast kao u državama koje je pomenula. To je i preporuka Venecijanske komisije koje se bazira na evropska i svetska iskustva. Inače, sve ovo je na intelektualnom nivou Vitka i Belamija koji su već prograsili Niš za glavni grad jugoistočne Srbije. Dakle, promena Ustava pa ovakve teme.

  • Dejan

    09:32 // 8. 11. 2018.

    Ja sam protiv predloga - i pored svih lepih želja za ono što bi takav servis mogao da predstavlja, on će služiti samo za dodatno ispiranje mozga, baš kao i sličan servis - RT Vojvodine.

  • Metodije

    15:59 // 8. 11. 2018.

    Boze smiluj nam se. Kakva bre regionalna televizija rts1 samo nam to trebaMi znamo odlicno svoje muke ne treba i na televiziji da slusamo, vec treba cela Srbija to da cuje a pogotovo Beograd pa sve neka bude i da ih je briga ali da ne mogu da kazu da nisu znali.Ako je trenutni kolektiv RTS1 nesposoban da podjednako zastupi sve regione neka zaposle sposobne ljude.Kolika lova za trange frange!!82...

  • Milos

    10:15 // 8. 11. 2018.

    Pitanje je sta radi 40- tak zaposlenih u dopisnistvu RTS-a u nacionalizovanoj zdradi u ulici Lole Ribara koja se zbog njih jos uvek ne vraca ranijim vlasnicima? Osim sto sede po okolnim kaficima i kafanama po celi dan - nista. Sramota jedna koliko ljude ne zanima da urade nesto za svoj grad nego svi redom sede i cekaju penziju. Vazno je da mi placamo redovno tv pretplatu a njima neka je na savest!

    • Tivat

      21:42 // 8. 11. 2018.

      Nisu radili nista i dok su bili u Vojvode Misica.Zato su se svi uclanili u vladajuce stranke,nek se nadje,sto je sigurno,sigurno!

    • Blek

      18:25 // 9. 11. 2018.

      Joco ti li si?

  • Bruno

    18:43 // 8. 11. 2018.

    Da bi postojao regionalni javni servis mora da postoji i definisan, i to zakonski region. O regionalizaciji nema govora, jer ovako sva lova ide u bgd, i sa velike gomile lakše je mažnjavanje, a i ima više. To da bi regioni oslabili Srbiju, tj. da može da se raspadne ne pije vodu jer je Nemačka koja se sastoji od država ujedinila sa DDR. Jedini razlog leži u uzimanju para od cele Srbije, sem Vojvod

  • Nislija

    14:28 // 8. 11. 2018.

    Lepa ideja ali ne da budu 1000 kanala na grbaci naroda,vec jedan i to u Nisu.I dokle ce raditi tv pirot,leskovac,vranje iako je zakonom sve to trebalo biti ugaseno.Narod placa da opstinar izaposljavaju svoje snajke a program niko ne gleda jer nema sta da se vidi.

  • Cobra

    18:07 // 8. 11. 2018.

    Treba imati u vidu i novogodisnje povecanje penzija penzionerima i 13 plata aristokratiji i troskove iz budzeta jer "poslovodja"mora da"rashladi vagone"pred praznicne cestitke gradjanima. Ne ide na prazno.

  • Petar Petrovic

    08:52 // 9. 11. 2018.

    Sadasnja Medijska strategija vec predvidja sest regionalnih javnih servisa u Srbiji, uprkos tome sto su postojali samo administrativni okruzi. Cak i ako je potrebna drugacija teritorijalna organizacija, izmena Ustava nam uskoro predstoji, vec je pocela izrada nacrta. Nova Medijska strategija se upravo radi. Sad je prilika. Ali mi cemo izgleda i dalje da se svadjamo medjusobno i necemo je iskoristi

  • Mitke

    18:26 // 8. 11. 2018.

    De,de,de, sad ce i Kostana za nas juznjakesta ce nam bolje.

  • Ko-kog

    11:34 // 9. 11. 2018.

    Necista krv,moze vise serija i para da se ulozi i zaradi. Bar zri sezone.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: