Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 5. 11. 2010.

| Društvo

Jug Srbije pomaže Kraljevu

Autor:P.B.Izvor:Južne vesti
Ruševine u Kraljevu

NIŠ, LEBANE - Grad Niš i Opština Lebane uputili su novčanu pomoć Kraljevu pomoć, namenjenu sanaciji štete od zemljotresa.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović odlučio je da pošalje pomoć od 2 miliona dinara i rekao da se nada da će veliki broj lokalnih samouprava iznaći način da pomogne žiteljima ovog grada da prevaziđu posledice razornog zemljotresa.

- U situaciji u kojoj se nalaze građani Kraljeva i okoline neophodno je pokazati solidarnost i spremnost da se reaguje u skladu sa svojim mogućnostima kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija posle jakog zemljotresa. Posledice zemljotresa su velike i neophodno je rešavati ih postupno i sistemski kako bi svaka porodica što bezbolnije podnela katastrofu koja je zadesila , kao i službe od vitalnog značaja za funkcionisanje grada - kaže Simonović.

Kako saznaju Južne vesti, u Kraljevo će u toku dana biti poslato i nekoliko ekipa građevinskih inženjera i procenitelja.

Finansijsku pomoć uputili su i odbornici Skupštine grada Niša koji su se odrekli dnevnica sa jučerašnjeg zasedanja gradskog parlamenta.

Novačnu pomoć Kraljevu, u iznosu od 100.000 dinara, upućena je i iz budžeta Lebana, jedne od najsiromašnijih opština u Srbiji.

Nenad Jovanović, pomoćnik predsednika opštine Lebane, kaže da je lokalna samouprava u nezavidnoj situaciji, ali da je ovaj novčani iznos znak solidarnosti i pažnje prema Kraljevu i Kraljevčanima, koji su se našli u teškoj situaciji.

Kraljevo i okolinu pogodio je u sredu razoran zemljotres u kome su dve osobe poginule a pričinjena je velika materijalna šteta, zbog čega je proglašeno i vanredno stanje u ovom gradu.

Kraljevo nakon zemljotresa

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Filip

    01:17 // 6. 11. 2010.

    Podrzavam svakako, treba pomoci u nevolji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: