Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 19. 7. 2021.

| Društvo

Jurić traži podršku naroda za uvođenje "Amber alert" sistema

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
Igor Jurić Nevena Kragić foto JV
Jurić najavljuje novu akciju;foto: screenshot YT Južne vesti

Kako bi naterali državu da uvede "Amber alert" sistem, koji podrazumeva poseban način obaveštavanja javnosti u slučaju nestanka deteta, Fondacija Tijana Jurić pokreće narodnu inicijativu koja će podrazumvati prikupljanje potpisa podrške. Prema najavama Igora Jurića akcija će krenuti marta naredne godine.

Nakon kako navode više bezuspešnih pokušaja da razgovaraju sa predstavnicima Ministarstva pravde i unutrašnjih poslova, predstavnici Fondacije rešili su potraže podršku javnosti.

Sa ponosom možemo da kažemo da trenutno imamo logistiku i podršku u 14 gradova u kojima će se potpisi skupljati, a to su Subotica, Novi Sad, Sombor, Šabac, Beograd, Pazova, Ruma, Kragujevac, Aranđelovac, Niš, Kraljevo, Vlasotince, Kosovska Mitrovica i Štrpce. Pozivamo vas da nam se pridružite, da nam pomognete, jer je ovo zajednička borba. Za što više gradova, za što više potpisa, za još jednu pobedu. Bezbednost dece je odgovornost svih nas! - navodi se na sajtu Fondacije.

Građani će potpis moći da daju od 7. do 13. marta 2022. godine, a svi koji žele da pomognu i učestvuju u ovoj inicijativi mogu se javiti na mejl [email protected].

“Amber alert” primenjuje se u 12 država Evrope i pokreće onda kada postoji realna procena da je nestalo dete u životnoj opasnosti i predstavlja jedan od intenzivnih i javnih mehanizama potrage, mehanizam podrazumeva skup informacija koje se hitno i istovremeno plasiraju kroz što više kanala komunikacije kako bi celokupna javnost u vrlo kratkom roku bila obaveštena o nestanku deteta, njegovom izgledu i svim osobenostima.

Amber alert na vrlo transparentan način obaveštava javnost koje je dete nestalo, kada i gde je poslednji put viđeno, šta je na sebi imalo obučeno i kome treba da se obrate u slučaju da zapaze i prepoznaju dete.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slađa Momčilović

    12:46 // 22. 7. 2021.

    Bezuslovna podrška!!!Kada reč o sigurnosti i bezbednosti dece nema mesta razmišljanju,dvoumljenju a ponajmanje prepirci .

  • Milos

    14:10 // 21. 7. 2021.

    Podrska! Ovakav nacin obavestavanja javnosti znaci mnogo vise spasene dece!

  • Vesna

    19:28 // 19. 7. 2021.

    Podržavam inicijativu. To je trebalo mnogo ranije da se uradi. Samo napred. Deca su nam najveće blago.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: